1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Türkiye daha uç ürünlere yönelmeli

Yıldız: Türkiye daha uç ürünlere yönelmeli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin enerji alanında daha uç ürünlere yönelmesi gerektiğini belirtti.Bakan Taner...

Yıldız: Türkiye daha uç ürünlere yönelmeli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin enerji alanında daha uç ürünlere yönelmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Taner Yıldız, 14. Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı'nda yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin petrol ve doğalgaz giderlerinin farkını teknoloji ürünleri ile telafi etmeye çalıştıklarını belirterek, Türkiye'nin de bu nedenle enerjide daha uç ürünlere yönelmesi gerektiğini söyledi.

Bu anlamda nükleerin sadece elektrik üretimi anlamına gelmediğini belirten Yıldız, sanayileşme yolunda hedeflerimizi kolaylaştıracak bir adım atılması demek olduğunu ifade etti.

Bakan Yıldız, "Her bin dolarlık hasılayı oluşturmak için yerli kaynakları ve teknolojiyi kullanıyor olmamız lazım. Dünyada hala ham petrol, doğalgaz ve kömür, bütün enerji kaynaklarının yüzde 85'ini oluşturuyor. 2035 yılına kadar bu oran yüzde 35'e çekilmeye çalışılıyor. Son zamanlarda, özellikle Avrupa'nın Enerji Birliği oluşturma ihtiyacı son derece doğru olmuştur ama hala AB üyesi ülkeler farklı enerji politikalarını bazen örtüşen bazen ayrışan şekilde devam ettiriyor." dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜNDEKİ İLGİNÇ GELİŞMELER

Yıldız, hiçbir sektörün siyasi istikrarsızlıktan hoşlanmayacağını fakat bu hoşnutsuzluğun enerji sektörüne daha fazla yansıyacağını ifade ederek, "Sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) dünya piyasalarında daha fazla rol alacağı raporlandı. Kaya gazı üretiminin artışı, AB ülkelerindeki fiyatların üç katına çıkacak olması, Japonya ve Güney Kore gibi ithalatçı ülkelerin rekabeti etkileyecek şekilde enerji fiyatlarını kullanıyor olması enerji sektöründeki ilginç gelişmeler." dedi.

Yıldız ayrıca, OPEC'in önümüzdeki 20 yıl içerisinde önemli bir aktör olarak enerji sektöründe yer alacağını belirterek, Çin'in enerji sektöründe çok önemli ve etkileyici bir ülke olduğunun altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler