1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Türkiye şeffaflığın gücünü kullanacak

Yıldız: Türkiye şeffaflığın gücünü kullanacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak ile bir petrol anlaşmasının Irak’ın normalleşmesiyle ilgili bir süreç meselesi...

Yıldız: Türkiye şeffaflığın gücünü kullanacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak ile bir petrol anlaşmasının Irak’ın normalleşmesiyle ilgili bir süreç meselesi olduğunu, bu süreçte Türkiye’nin de şeffaflığın gücünü kullanacağını söyledi.

Biyoyakıt ve Tarım Ürünleriyle İlgili İşbirliği Protokolü imza törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, Kuzey Irak petrolleri ile ilgili olarak "Kuzey Irak meselesi bir süreç. Irak’ın normalleşmesi ile ilgili konular, Irak'ın gelirlerini artırdığı kadar gerçekleşecek. Gelirlerinin 200-300 milyara ulaştırılması lazım. Türkiye de şeffaflığın gücünü kullanacaktır. 2 hassasiyet var. Buradan ne kadar petrol geçecek? Nasıl paralandırılacak? Biz diyoruz ki; bir bankalarda aktarılacak paraların dekontu her gün paylaşılacaktır. ABD’nin vardır teklifi, yoktur bilmiyoruz. Bu iş doğru bir iş, hem bölge hem de Türkiye için. Gelecek kuşaklar bunu zamanla anlayacaklar” açıklamasını yaptı.

ENERJİ DEPOLARI 9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME GÖRE DİZAYN EDİLDİ

Yıldız, "Marmara’da gerçekleşen depremlerin ardından kırılacak faylar depolama hatlarına zarar verir mi?" yönündeki soruya, "Marmara Ereğlisi’nde bizim enerji tesisimiz var. Buradaki yapılar dizayn edilirken güvenlik açısından nükleer santraller kuruluyormuş gibi dizayn edildi, 9 büyüklüğündeki depreme göre dizayn edildiler. İnşallah bizde böyle bir sıkıntı görülmüyor." karşılığını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler