1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Yerli kömür yatırımını teşvik ediyoruz

Yıldız: Yerli kömür yatırımını teşvik ediyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli ve yabancı yatırımcıları yerli kömür işletmelerinin yapımı için teşvik ettiklerini...

Yıldız: Yerli kömür yatırımını teşvik ediyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli ve yabancı yatırımcıları yerli kömür işletmelerinin yapımı için teşvik ettiklerini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yeni başkan Mustafa Çelik'in görevini devralması töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11 yılda 11 yerli kömür havzasına sahip olunduğunu belirterek, yerli kömür işletmelerinin yapımı için tüm yerli ve uluslararası yatırımcıları teşvik ettiklerini söyledi.

HAZİNE TEŞVİKLERİ YAPICI ROL OYNAYACAK

Bakan Yıldız, "Türkiye son 11 yıl içinde 11 ayrı yerli kömür havzasına sahip oldu. MTA'nın yaptığı çalışmalarla bu sonuca vardık. 7 milyar ton, -karşılaştırma olsun diye söylüyorum- dünylanın bir yılda kullandığı kömüre dek gelmektedir. Konya Karapınar'da Afşin Elbistan'da Afyon Dinar'da kömür rezervleri iki katına çıktı. Hükümetlerimizle beraber bunu yaptık. Bütün yerli yatırımcılarımızı, uluslararası yatırımcıları yerli kömür işletmeleri için yapımı için teşvik ediyoruz. Hazinenin koyduğu teşviklerde yapıcı rol oynayacaktır. Türkiye'de gerek yerli kömür kaynakları gerekse yenilenebilir enerji kaynakları bundan sonra daha büyük oranda yer alması için hep beraber uğraşacağız ve koşturacağız." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler