1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yılın ilk yarısında karbon emisyonları rekor düzeyde azaldı

Yılın ilk yarısında karbon emisyonları rekor düzeyde azaldı

2020'nin ilk altı ayında karbon emisyonları yaşanan pandeminin etkisiyle şimdiye kadar görülmemiş oranda düşerek 2019'un aynı dönemine göre yüzde 8,8 azaldı. 

Yılın ilk yarısında karbon emisyonları rekor düzeyde azaldı

Enerji Günlüğü - 2020'nin ilk altı ayında karbon emisyonları yaşanan pandeminin etkisiyle şimdiye kadar görülmemiş oranda düşerek 2019'un aynı dönemine göre yüzde 8,8 azaldı. 

Nature Communications dergisinde Çin, Fransa, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden bir grup bilim insanı tarafından yayınlanan araştırma, koronavirüs salgını sırasında uygulanan kısıtlayıcı önlemler nedeniyle karbon emisyonlarının "daha önce görülmemiş" düzeylerde azaldığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, 2020'nin ilk altı ayında karbon emisyonlarının 2019'un aynı dönemine göre yüzde 8,8 azalarak toplamda 1,5 milyon ton düştü. Araştırmaya göre en yüksek düşüş, pandemi kısıtlamalarının zirveye çıktığı Nisan ayında meydana geldi. 

Yılın ilk yarısında yaşanan bu düşüş miktarı, İkinci Dünya Savaşı, 1979 petrol krizi ve 2008'deki küresel finans krizinde görülen düşüşün üzerinde. 

Önceki ve Sonraki Haberler