1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yılmaz: Hiç bir şirket doğalgazı zehirleyemez

Yılmaz: Hiç bir şirket doğalgazı zehirleyemez

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz sektörünün siyasi otorite, bürokrasi ve özel sektörün elbirliğiyle bugünkü noktaya yükseltildiğini...

Yılmaz: Hiç bir şirket doğalgazı zehirleyemez

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz sektörünün siyasi otorite, bürokrasi ve özel sektörün elbirliğiyle bugünkü noktaya yükseltildiğini belirterek “Hiç bir şirketin sektörü zehirlemesine göz yumamayız” dedi. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (DOSİDER) 25’inci kuruluş yıldönümü toplantısında bir konuşma yaptı. Vatandaşların doğalgaz konusunda sahada EPDK’yı değil de en çok cihaz ve ekipman üreticileri ile tesisatçıları gördüğüne işaret eden EPDK Başkanı, “En çok duayı da siz alıyorsunuz. Ama olsun biz buna razıyız. Yeter ki bu dualar artsin” dedi. 

“KENDİ GAZIMIZI BULACAĞIZ”

Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının tamamına yakınını ithal eden bir ülke olduğuna işaret eden Mustafa Yılmaz “Bakanlığımızın son dönemlerde yerli doğalgaz üretimimizi artırmak amaçlı girişimlerini biz de büyük bir heyecanla takip ediyoruz. Özellikle de Akdeniz’de yoğunlaşan arama-üretim faaliyetlerinin başarılı sonuçlar vermesini diliyoruz” dedi. 

Toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Bakanım Allah rast getirsin, sizin de ifade ettiğiniz gibi inşallah, varsa bulacağız  ve enerjide kendi doğalgazını çıkaran, üreten ülkeler arasındaki yerimizi alacağız” diyen EPDK Başkanı şöyle devam etti: 

“Tabii bu kadar kıymetli bir kaynağı bulmak için bunca çaba sarf ederken doğalgazı tasarruflu ve verimli kullanmak için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor.”

GAZI VERİMLİ KULLANMANIN ÖNEMİ 

Özellikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından doğal gaz tesisatına ve cihazlarına kendilerinin ya da yetkisiz kişilerin müdahale etmemesi hayati önem taşıyor. Bu işlerin dağıtım şirketinden sertifika almış yetkili iç tesisat firmalarına yaptırılması elzemdir. Vatandaşlarımız bu konuda da lütfen işi ehline teslim etsinler ve Allah korusun sıkıntılı bir durumla karşılaşmasınlar.” 

SEKTÖRÜ ZEHİRLEYENE ASLA GÖZ YUMMAYIZ

Doğalgazın güvenli kullanımı için iç tesisat firmalarının standart dışı malzeme kullanmamaları, dağıtım şirketinin bilgisi dışında gazlı hatlara ve sayaçlara müdahale etmemelerinin önemini vurgulayan EPDK Başkanı Yılmaz, “Doğalgaz piyasamızı elbirliği ile bu noktaya taşıdık. Hiçbir şirketin sektörümüzü zehirlemesine göz yummayız. Çünkü vatandaşın hayatını hiçe sayan uygulamalar sektörümüze ihanettir. EPDK olarak konu insan hayatı olduğunda kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bazı tespitlerimiz var ve gerekli tedbirleri alıyoruz. Ben arkadaşlarıma da çok açık talimat verdim, bu durumlarla karşılaşmamız halinde en sert cezaları uygulamaktan çekinmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

80 İL VE 470 İLÇEDE GAZ 

“2003 yılından itibaren elbirliğiyle yapılan çalışmalarla 81 ile doğalgazı ulaştırma noktasına geldik” diyen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz şunları ekledi: 

“Tabii ilçelerimiz için de çalışmalarımız hız kesmeyecek. Gaz ulaşan ilçe sayısında da şu anda 470’i geçtik. İnşallah yılsonuna kadar bu sayı 500 ilçeye ulaşmış olacak. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Ama durmayacağız 14 milyonu aşan abone sayımızı daha da artıracağız.”

DAĞITIMA 32 MİLYAR TL YATIRIM 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, dağıtım şirketlerinin bugüne kadar 32 milyar TL’yi aşan yatırımla 130 bin kilometreyi bulan boru hattı döşediklerini belirtti. Bunların devamının geleceğini kaydeden EPDK Başkanı Yılmaz “Çünkü doğal gaz sektörümüzde hedefler bitmez; bitmemelidir” diye konuştu. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler