1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yılmaz: İsrail`e yakıt haberi alçakça

Yılmaz: İsrail`e yakıt haberi alçakça

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "İsrail'e jet yakıtı haberi çok alçakça, haince yapılmış ve ülkenin...

Yılmaz: İsrail`e yakıt haberi alçakça

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "İsrail'e jet yakıtı haberi çok alçakça, haince yapılmış ve ülkenin aleyhine hançer gibi bir haber" dedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, dün Sıvas'taki Kangal Rüzgar Santrali'nin açılışına katıldı. Tören sonrasında Enerji Günlüğü'nün gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplayan Yılmaz, İsrail'e jet yakıtı ihraç edildiği yönündeki iddialara sert çıktı.

SİVİL UÇAKLARCA TÜRKİYE'DEN ALINMIŞ

Başkan Mustafa Yılmaz, EPDK raporunda yer alan konuya ilişkin verilerin ne anlama geldiğine şöyle açıklık getirdi:

"Rapordaki yakıtlar İsrail savaş uçaklarıyla ilgili değil. İsrail'e gönderilen bir yakıt da değil. Tamamen Türkiye topraklarında, havaalanında İsrail havayollarına ait sivil uçaklar tarafından normal satın alınmış bir akaryakıt. Bir ihracat, ithalat, bir savaş uçağı değil. Yolcu taşımaya yönelik ve sivil amaçlı. Bu şuna benzer; İsrail büyükelçiliğine ait bir araç yolda giderden bir istasyon gördüğünde nasıl akaryakıt alıyorsa aynı öyle bir alışveriş. Hiç abartmaya gerek yok. Farklı yerlere çekmeye gerek yok."

"ULUSLARARASI KURALLAR GEREĞİ..."

Uluslararası sivil havacılık kuralları gereği her ülkenin bu şekilde yakıt Vermek zorunda olduğunu kaydeden Yılmaz "Bu bir savaş uçağı filan değildir. Bu insani boyutu olan bir şeydir. Türk Hava Yolları'nın İsrail'e her gün seferi vardır. Her gün oraya iniyor. Her gün orada nasıl yakıt satın alabiliyorsa oradaki herhangi bir şirketten akaryakıt satın alması başka da bir şey değil" dedi.

"ÇOK ALÇAKÇA, HANÇER GİBİ HABER"

Yılmaz İsrail'e jet yakıtı satıldığı yönündeki haberler için de ağır ifadeler kullandı. Yılmaz şöyle konuştu: "Çok alçakça, haince yapılmış ve ülkenin aleyhine hançer gibi bir haber. Hançer gibi bir şey hakikaten; böyle telakki ediyorum. Bürokrat olarak bu kadar sert ifadeyi kullanmayı hiç arzu etmem ama bunu kullanmak durumundayım." 

Mehmet KARA 

EPDK BAŞKANI YILMAZ: EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜMÜZ ŞEY, LİSANS İPTALLERİ


EPDK BAŞKANI MUSTAFA YILMAZ'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ... 

Önceki ve Sonraki Haberler