1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Türkiye’nin enerjideki rolü güçleniyor

Yılmaz: Türkiye’nin enerjideki rolü güçleniyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bölgesel enerji denklemindeki rolü giderek güçlenen Türkiye’nin, kendi enerji piyasalarındaki sorunları...

Yılmaz: Türkiye’nin enerjideki rolü güçleniyor

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bölgesel enerji denklemindeki rolü giderek güçlenen Türkiye’nin, kendi enerji piyasalarındaki sorunları da asgariye indirmesi gerektiğini söyledi. 

Elektrik dağıtım şirketleri Meram ve Sedaş’ın Konya’daki çağrı merkezleri hizmete açıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji alanındaki rolünün giderek arttığını ifade etti. Türkiye’yi bölgesel enerji politikaları açısından “sözü daha fazla dinlenmesi gereken bir ülke” olarak nitelendiren Mustafa Yılmaz, “Bu gerçek tüm görüşmelerimizde muhataplarımız tarafından bize ifade ediliyor. Tabii bu durum bizi tembelliğe değil daha fazla çalışmaya motive ediyor. Çünkü Türkiye’nin kısa sürede aldığı bu mesafe sektörde yer alan her oyuncunun, her yöneticinin sorumluluğunu daha da arttırmaktadır” diye konuştu. 

Enerjide bölgesel bir aktör olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin kendi piyasalarındaki enerji sorunlarını da asgari düzeye indirmesi gerektiğinin altını çizen Mustafa Yılmaz, “Özellikle müşteri memnuniyeti konusunda da Avrupa standartlarının üzerine çıkmamamız için hiçbir neden yok. Çünkü tüketicinin (asıl patron) olduğu elektrik piyasasında hizmet kalitesi asla ikinci plana itilemez” ifadelerini kullandı. 

Bakan Albayrak açıkladı: Enerjiye 5 yılda 36 milyar TL

 
Önceki ve Sonraki Haberler