1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Yenilenebilir elektriği kullananlar için fırsatlar olacak

Yılmaz: Yenilenebilir elektriği kullananlar için fırsatlar olacak

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yenilenebilir enerjiden üretilen elektriği kullanmak isteyen tüketiciler için fırsatlar olacağını ve bu konuda enerji borsasının yeni enstrümanının yeşil sertifika ürünleri olacağını söyledi. 

Yılmaz: Yenilenebilir elektriği kullananlar için fırsatlar olacak

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yenilenebilir enerjiden üretilen elektriği kullanmak isteyen tüketiciler için fırsatlar olacağını ve bu konuda enerji borsasının yeni enstrümanının yeşil sertifika ürünleri olacağını söyledi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'nin enerji bağımsızlığını gerçekleştirmesinde yenilenebilir kaynakların kritik önemde olduğunu belirterek, "Yenilenebilir enerjiden üretilen elektriği kullanmak isteyen tüketiciler için fırsatlar olacak. Bu konuda yeni bir vizyon açacağız ve enerji borsamızın yeni enstrümanı yeşil sertifika ürünleri olacak. Bu konu üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Her vatandaşın kendi tükettiği elektriği üretebileceği bir piyasa yapısının oluşturulduğunu aktaran Yılmaz, bu anlamda özellikle Anadolu'da 10 bine yakın insanın enerji sektörüne yatırım yaptığını vurguladı.

KARBON TİCARETİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının doğayla barışık olmanın gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu ve bu süreçten bir ders çıkarılması gerektiğini belirterek, bu kapsamda hidrokarbon kaynaklar yerine yenilenebilir enerjiye yönelinmesi gerektiğini ifade etti. Karbondioksit salımlarının dünyada son 10 yılda yıllık bazda yüzde 1 arttığını anımsatan Yılmaz, Türkiye'de de bu alanda yeni adımlar atacaklarını söyledi. Yılmaz, “Yeni teknolojilerin geliştirilmesi, yatırımların yapılması ile yenilenebilir enerji ile yeni piyasalar da açılacak. Burada EPİAŞ’ın da bu alanda çalışmalarını sürdürmekte olduğunu biliyoruz. Bu alanda ve gelecekte karbon ticaretinde de EPİAŞ’ın ve sektörümüzün önemli çalışmaları olacak. Böylece Türkiye’nin geleceği için enerjinin çeşitliliği de çok önemli olacak ve enerji arz güvenliğini sağlamamız olacağız. Enerji arz güvenliğini sağlayan bir ülkenin hem ilerleme hem de dünya pazarlarında rekabet etme gücü de artmış olur” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler