1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yingli Solar’dan yeşil sahalara yeşil enerji

Yingli Solar’dan yeşil sahalara yeşil enerji

Enerji Günlüğü - Yingli Solar, Brezilya’daki 2014 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Arena Pernambuco stadyumuna 1 MW’lık güneş paneli sağladı.Yingli...

Yingli Solar’dan yeşil sahalara yeşil enerji

Enerji Günlüğü - Yingli Solar, Brezilya’daki 2014 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Arena Pernambuco stadyumuna 1 MW’lık güneş paneli sağladı.

Yingli Solar olarak bilinen dünyadaki en büyük dikey entegre güneş paneli üreticisi Yingli Green Energy, Brezilya'nın en büyük enerji şirketlerinden biri ve Brezilya'da güneş enerjisi projesi geliştirme konusunda bir öncü olan Grupo Neoenergia'ya 1 MW’lık güneş paneli verdiğini açıkladı. Paneller, beş 2014 FIFA Dünya Kupası™ maçına ev sahipliği yapacak olan Arena Pernambuco'ya elektrik sağlayacak. 15 bin metrekarelik alana kurulan 3 bin 650’den fazla güneş paneli yıllık bin 500 MWh elektrik üretme kapasitesine sahip.

Brezilya Pernambuco Eyaleti’ndeki ilk güneş enerjisi santrali olan zemine monte sistem, bölgesel başkent Recife'nin banliyösü olan São Lourenço de Mata'da 15 bin metrekarelik bir alana konumlandırıldı. Projede, Yingli Solar’ın yüksek verimli hücre teknolojili monokristal PANDA Serisi’ne ait 3 bin 650'den fazla panel kullanıldı.

SANTRALİN PERFORMANSI CANLI İZLENECEK

Yaklaşık 6 bin Brezilyalının yıllık elektrik tüketimine karşılık gelen 1.500 MWh'dan daha fazla elektriği yıllık olarak üretmek üzere tasarlanan sistem, Arena Pernambuco’nun elektrik talebinin yüzde otuzunu karşılayacak. Stadyum kullanılmadığında enerji, Brezilya'nın şebeke enerji ölçme programı üzerinden yerel halkın kullandığı elektrik şebekesine sunulacak.

Stadyuma gelen ziyaretçiler, güneş enerjisi konusunda halkı eğitmek için tasarlanmış olan Ziyaretçi Merkezinde sistemin performansını izleyebilecekler. İlave olarak kurulacak olan güneş enerjisi üretim ve hava durumu izleme istasyonları araştırma ve geliştirmeyi destekleyecek.

FIFA Başkanı Joseph S. Blatter, “FIFA, 2014 FIFA Dünya Kupası’nın planlaması ve hayata geçirilmesi konusunda sürdürülebilir ilkeler sağlamaya kendini adamıştır. Bunun gibi büyük ölçekli güneş enerjisi projeleri, toplum ve çevre üzerindeki negatif etkiyi azaltıp, pozitif etkiyi arttırarak misyonumuza katkı sağlamaktadır. Brezilya'da kalıcı ve olumlu bir iz bırakmamız konusunda bize yardımcı olduğu için Yingli ve yerel ortaklarının desteği için müteşekkiriz" diyerek görüşlerini paylaştı.

YEŞİL SAHADAN YEŞİL ENERJİ MESAJI

Yingli Green Energy'nin Başkanı ve CEO'su Liansheng Miao açıklamasında; “Recife halkına ve 2014 FIFA Dünya Kupası’na enerji sağlayacağımız için heyecanlıyız. Proje, stadyumun yanındaki önemli konumu sayesinde, Brezilya halkına ve tüm dünyadaki futbol tutkunlarına düşük maliyetli yeşil enerji mesajımızı iletmemize yardımcı olacak ve FIFA Dünya Kupası süresince güneş enerjisi profilini önemli ölçüde yükseltecektir” dedi.

Grupo Neoenergia'ın Başkanı Solange Ribeiro ise “Sürdürülebilirlik Neoenergia Group’un misyonunun bir parçasıdır ve Brezilya'daki beş güneş enerjisi santralindeki yatırımlarımız, sürdürülebilir gelişmeye olan bağlılığımızı yansıtmaktadır. Brezilya'ya dünyadaki temiz enerji kaynaklarından biri olmasına yardımcı olduğumuz için gurur duymaktayız" diyerek görüşlerini paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler