1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yoğuşmalı ürünlerle yıllık 1.5 milyar dolarlık tasarruf

Yoğuşmalı ürünlerle yıllık 1.5 milyar dolarlık tasarruf

Enerji Günlüğü – Baymak CEO’su Ender Çolak 21 Nisan’da yürürlüğe girecek olan Enerji Verimliliği Direktifi’nin (ErP) tüketimde yüzde 25 ila 35...

Yoğuşmalı ürünlerle yıllık 1.5 milyar dolarlık tasarruf

Enerji Günlüğü – Baymak CEO’su Ender Çolak 21 Nisan’da yürürlüğe girecek olan Enerji Verimliliği Direktifi’nin (ErP) tüketimde yüzde 25 ila 35 arasında bir tasarruf getireceğini bildirdi.

Enerji Verimliliği Direktifi’nin (ErP) 21 Nisan’da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Baymak CEO’su Ender Çolak, direktifin Türk ekonomisine katkı sağlayacağının üzerinde dururken, tüketimde yüzde 25 ila 35 arasında bir tasarruf sağlayacağını söyledi.

FATURALAR 3'TE 1 ORANINDA AZALACAK

Dönüşümün hem bireysel açıdan hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirten Baymak CEO'su Ender Çolak, “Resmi Gazete tebliğiyle birlikte artık Türkiye'de yeni bir döneme giriliyor. Sadece evlerdeki bireysel kombiler değil, apartmanlarda merkezi ısıtmada kullanılan ürünlerin de artık yoğuşmalı olacağı göz önüne alındığında, orta vadede, Türkiye ekonomisi için çok önemli bir değer olan enerjide, yıllık 1.5 milyar dolar gibi ciddi bir tasarruf etme imkanı yakalanacak. Tüketici için de binaların yalıtım ve konumuna paralel tüketimde 25-35 aralığında bir tasarruf yani faturalarda 3’te bir oranında azalma olacak. ErP 2015’den bu yana tüm kombi ve kazan ürünlerimizle hazırlandığımız bir konu. Sektörde bu yeni dönemin hem tüketicilere hem de tüm paydaşlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler