1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan-Bulgaristan gaz boru hattı çevre şartları onaylandı

Yunanistan-Bulgaristan gaz boru hattı çevre şartları onaylandı

Enerji Günlüğü- Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, Yunanistan - Bulgaristan doğalgaz boru hattının (IGB) çevre şartlarını...

Yunanistan-Bulgaristan gaz boru hattı çevre şartları onaylandı

Enerji Günlüğü- Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, Yunanistan - Bulgaristan doğalgaz boru hattının (IGB) çevre şartlarını onaylayan kararın imzalandığını bildirdi.

Maniatis, "IGB doğalgaz boru hattının Yunanistan ile ilgili çevre şartlarını onaylayan kararı imzalayarak Yunanistan’ı Avrupa’da enerji kavşağına ve Güneydoğu Akdeniz ile Balkanlar’da istikrar, güvenlik ve refah unsuruna dönüştürmek için sarf ettiğimiz çaba çerçevesinde büyük bir projenin daha hayata geçirilmesini başlatıyoruz. Önümüzdeki yıl kuzey Yunanistan'da başlayacak proje binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak'' ifadelerini kullandı.

HAT İLK AŞAMADA 3 BCM KAPASİTELİ OLACAK

Hazar Denizi’nden gelecek olan ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya doğalgaz transfer edecek TAP doğalgaz boru hattına bağlanacak olan Yunanistan – Bulgaristan (IGB) boru hattının ilk aşamada 3 bcm, tamamlandığında ise 5 bcm doğalgaz aktarma kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler