1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yunanistan elektrik dağıtım şebekesini modernize edecek

Yunanistan elektrik dağıtım şebekesini modernize edecek

Yunan kamu elektrik şirketi PPC, yenilenebilir enerji üretim kapasitesini arttırıp elektrik dağıtım şebekesini modernize etmek için 3,4 milyar euro harcayacak. 

Yunanistan elektrik dağıtım şebekesini modernize edecek

Enerji Günlüğü - Yunan kamu elektrik şirketi PPC, yenilenebilir enerji üretim kapasitesini arttırıp elektrik dağıtım şebekesini modernize etmek için 3,4 milyar euro harcayacak. 

Yunanistan'ın en büyük elektrik şirketi Public Power Corp. (PPC), yenilenebilir enerji kullanımını arttırıp karbon ayak izini azaltmak ve ülkenin elektrik dağıtım şebekesini modernize etmek için 3,4 milyar euro (4,11 milyar dolar) harcayacağını açıkladı.

PPC açıklamasında, 3,4 milyar euro değerindeki harcamaların yaklaşık % 42'sinin, şu anda tamamen sahibi olduğu ancak gelecek yıl kısmen özelleştirmeyi planladığı 242 kilometre uzunluğundaki elektrik şebekesi aracılığıyla elektrik dağıtım kapasitesini arttırmak için aktarılacağını belirtti. Yatırımın büyük bir kısmını da güneş ve rüzgar santralleri inşa etmek için kullanacağını kaydeden Şirket, yenilenebilir enerji kurulu kapasitesini 2023 yılına kadar 1.500 MW'a yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı. Şirketin mevcut durumda yenilenebilir enerji kurulu gücü sadece 170 MW. 

Hisselerinin yüzde 51’i Yunanistan devletine ait olan ve kömür ağırlıklı elektrik üretimi yapan şirket, ülkenin iklim hedefleri doğrultusunda 2023 yılına kadar bir santrali dışında tüm kömür yakıtlı elektrik santrallerini kapatma sözü verdi. Bu kapsamda PPC, 3.400 MW kapasiteli kömürle çalışan tesislerini kapatacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler