1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan Kavala Yeraltı Gaz Depolama Tesisi için ihale düzenliyor

Yunanistan Kavala Yeraltı Gaz Depolama Tesisi için ihale düzenliyor

Yunanistan, Kuzey Ege Denizi’nde bulunan South Kavala Gaz Sahası’nda bir yeraltı doğalgaz depolama tesisi (UGS) geliştirilmesi için ihale düzenliyor.

Yunanistan Kavala Yeraltı Gaz Depolama Tesisi için ihale düzenliyor

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Kuzey Ege Denizi’nde bulunan South Kavala Gaz Sahası’nda bir yeraltı doğalgaz depolama tesisi (UGS) geliştirilmesi için ihale düzenliyor.

Yunanistan enerji hub’ı olma amacıyla altyapı çalışmalarını tamamlamada bir adım daha atıyor. Yunanistan Cumhuriyeti Varlık Geliştirme Fonu (HRADF), Yönetim Kurulu kararı kapsamında bir yeraltı doğalgaz depolama tesisinin (UGS) kullanımı, geliştirilmesi ve işletilmesi için uluslararası bir kamu ihale süreci başlattı. 

İhaleyi kazanan şirket neredeyse gaz rezervi tükenmiş olan South Kavala Gaz Sahası’nı yeraltı doğalgaz depolama tesisine (UGS) dönüştürecek. South Kavala Gaz Sahası, Prinos-Kavala havzasının güneybatı kesiminde yer alıyor. Saha, Kuzey Ege Denizi'nde 52 metre derinlikte, Taşoz'un batı kıyısına yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunuyor.

South Kavala UGS, Yunan pazarında ve Güneydoğu Avrupa'da gaz arz güvenliğini artıracak bir enerji altyapısı olarak hizmet verecek.

İHALE SÜRECİ İKİ AŞAMALI OLACAK

İki aşamalı olarak yapılacak olan ihalenin ilk aşaması olan ilgi beyanlarının sunulması ve ilgili tarafların ön yeterliliğinin saptanması için başvurular en geç 31 Ağustos 2020 yerel saatle 14.00’a kadar yapılabilecek.

İlk aşama tamamlandıktan sonra ikinci aşama olan bağlayıcı tekliflerin sunulması ve imtiyaz sahibinin seçimine geçilecek.

İhale sonrası imzalanacak imtiyaz sözleşmesinin süresi lisans verilme tarihini takiben 50 yıla kadar olacak. Güney Kavala” doğalgaz alanının UGS'ye dönüştürülmesi sözleşmede belirlenecek bir bağlayıcı süre içinde gerçekleştirilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler