1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yunanistan rüzgar ve güneş ihaleleri yapacak

Yunanistan rüzgar ve güneş ihaleleri yapacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, 2020 yılına kadar rüzgar ve güneş enerjisi kurulu gücünü 2600 MW artıracak olan bir dizi ihale düzenleyecek.Yunanistan,...

Yunanistan rüzgar ve güneş ihaleleri yapacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, 2020 yılına kadar rüzgar ve güneş enerjisi kurulu gücünü 2600 MW artıracak olan bir dizi ihale düzenleyecek.

Yunanistan, 2,6 GW'lık güneş ve rüzgar projeleri için ihaleye hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk ihale 2 Temmuz'da yapılacak ve 300 MW'lık rüzgar enerjisi santrali ve 300 MW'lık güneş enerjisi santrali inşa etme izinlerini verecek. Temmuz ayında yapılacak ihale, 3 MW ile 50 MW arasındaki rüzgar projeleri ve 1 MW'tan az ve 1 MW ile 20 MW arasında olmak üzere iki kategoride güneş enerjisi projeleri için yapılacak.

Yunanistan 2018'den 2020'ye kadar her yıl 300 MW'lık rüzgar ve güneş enerjisi ihalesi düzenleyecek ve aynı zamanda 2019'dan başlayarak güneş ve rüzgarın rekabet edeceği 400 MW’lık bir açık artırma da yapacak. Böylece Yunanistan güneş ve rüzgar enerjisinde toplam kapasitesini 2.6 GW’a çıkaracak.

Yunanistan Enerji Bakanı George Stathakis, yenilenebilir enerji üretimi ve fiyatlarının rekabetçi ihale süreci ile belirleneceğini belirterek, ihalenin özellikle rüzgârda 2,5 milyar ila 3 milyar euro arası yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik edeceğini kaydetti.

Tüm Avrupa Birliği üyeleri gibi, yasal olarak bağlayıcı bir temiz enerji hedefine sahip olan Yunanistan, 2020 yılına kadar enerji tüketiminin yüzde 18'inin yenilenebilir olmasını hedefliyor.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler