1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yunanistan termik santrallerini satamıyor

Yunanistan termik santrallerini satamıyor

Enerji Günlüğü - AB ile yaptığı kurtarma anlaşması çerçevesinde üç kömürlü elektrik santralini satmaya çalışan Yunanistan, satış ihalesini bir...

Yunanistan termik santrallerini satamıyor

Enerji Günlüğü - AB ile yaptığı kurtarma anlaşması çerçevesinde üç kömürlü elektrik santralini satmaya çalışan Yunanistan, satış ihalesini bir hafta daha uzattı.

Yunan hükümetinin üç kömürlü elektrik santralinin ihalesini 15 Ocak'a kadar uzattığı bildirildi. Üst düzey bir Enerji Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye göre, ihaleye sadece üç bağlayıcı teklif sunulduğu için son başvuru tarihi bir hafta daha uzatıldı. 

Yunanistan kamu enerji şirketi PPC, Yunanistan'ın kuzeyi ve güneyindeki üç termik santrali AB ile yapılan kurtarma anlaşamsı uyarınca satmaya çalışıyor. İhale için verilen son tarih sürekli olarak değişik nedenlerle ertelendi. 

Avrupa mahkemesinin aldığı kömür piyasasındaki hakim pozisyonunun kötüye kullandığı kararı sonrasında Yunanistan devlet enerji şirketi PPC, kapasitesinin yüzde 40'ını oluşturan kömür yakıtlı santralleri satma kararı almıştı. 

YUNANİSTAN KÖMÜR SEKTÖRÜNDE REKABETİ GÜÇLENDİRECEK

YUNANİSTAN TERMİK SANTRAL İHALELERİNİ UZATMAK İSTİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler