1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yunanistan’da çevre felaketinde mazot kaçakçılığı gözaltısı

Yunanistan’da çevre felaketinde mazot kaçakçılığı gözaltısı

Enerji Günlüğü -  Yunanistan’da bir süre önce batan petrol tankerinden sızan petrolü temizleme çalışmalarına katılan bir geminin mürettebatı,...

Yunanistan’da çevre felaketinde mazot kaçakçılığı gözaltısı

Enerji Günlüğü -  Yunanistan’da bir süre önce batan petrol tankerinden sızan petrolü temizleme çalışmalarına katılan bir geminin mürettebatı, mazot kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. 

Yunanistan Denizcilik Bakanlığından yapılan açıklamada, temizleme faaliyetinde yer alan “Lassaia” adlı geminin kaptanı ve baş teknisyeninin, gemilerinde bildirilmeyen fazladan mazot bulunmasının ardından güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, mürettebatın, batan petrol tankerindeki mazotu boşaltma faaliyetlerine katıldığı belirtilerek, geminin depolarında önemli miktarda yakıt ele geçirildiği kaydedildi.

Yunanistan Parlamentosu’nun dün yaptığı toplantıda muhalefet, Yunanistan Denizcilik Bakanı Panagiotis Kouroumplis’in yaşanan çevre felaketine ilişkin geç açıklama yaptığı gerekçesiyle istifa çağrısını yeniledi.

Ülkenin en büyük limanı Pire açıklarında, 2 bin 200 ton mazot ve 370 ton gaz yağı taşıyan “Aghia Zoni II” isimli petrol tankeri, yaklaşık on gün önce henüz belirlenemeyen şekilde su almaya başlamış ve batmıştı.

YUNANİSTAN SAHİLLERİ PETROLLE KAPLANDI

Önceki ve Sonraki Haberler