1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yunanistan'da elektrik dağıtımının yüzde 24'ü Çinlilerin

Yunanistan'da elektrik dağıtımının yüzde 24'ü Çinlilerin

Enerji Günlüğü - Yunanistan elektrik dağıtım şirketi ADMIE'nin yüzde 24 hissesinin Çinli State Grid International Development'a (SGID) satışı tamamlandı.Yunanistan'daki...

Yunanistan'da elektrik dağıtımının yüzde 24'ü Çinlilerin

Enerji Günlüğü - Yunanistan elektrik dağıtım şirketi ADMIE'nin yüzde 24 hissesinin Çinli State Grid International Development'a (SGID) satışı tamamlandı.

Yunanistan'daki kurtarma programı ve enerji piyasasının serbestleştirilmesine dönük çabalar çerçevesinde Yunanistan elektrik dağıtım şirketi ADMIE'nin hisse satışının onaylanmasının ardından imzalar atıldı. Dünyanın en büyük Kurumu Çin Kamu Elektrik Şebekesi State Grid International Development, ADMIE'nin yüzde 24 hissesini satın almak için Cuma günü bir anlaşma imzaladı. 

Satın almayla birlikte ADMIE'nin yüzde 24 hissesi SGID'nin ve yüzde 51'i de Yunanistan Devletinin oldu. Kalan yüzde 25'i ise diğer yatırımcılara satılarak özelleştirilecek.

Çinli şirket, Ekim ayında yapılan ihaleyi kazanmış ve 320 milyon avro tutarındaki önerisiyle öncelikli teklif sahibi olarak ilan edilmişti. 

Yunanistan parlamentosu, 2014 yılında  turistik adalarda enerji güvenliğini sağlamak ve yatırım çekmek amacıyla yatırımcıların Yunanistan şebeke operatörü ADMIE'nin hisselerinin bir kısmının özelleştirilmesine olanak sağlayan kanunu onaylamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler