1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan`dan alternatif gaz projesi

Yunanistan`dan alternatif gaz projesi

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki doğalgazı Avrupa'ya transfer etmek için yeni bir proje hazırlığına girdi.Yunanistan Başbakanı Antonis...

Yunanistan`dan alternatif gaz projesi

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki doğalgazı Avrupa'ya transfer etmek için yeni bir proje hazırlığına girdi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın önceki hafta düzenlediği ABD ziyareti sırasında ABD Başkanı Barack Obama'ya, buna ilişkin projelerin ana unsurlarını anlattığı kaydedildi. 

Rum haber kaynakları, Girit adasının güneyindeki doğalgaz yataklarının, deniz altı boru hatlarıyla Girit'e, oradan da Avrupa piyasalarına doğalgaz nakliyle ilgili alternatif çözümün mümkün olabileceğini aktardı.

Rum Fileleftheros gazetesi, İsrail hükümetinin, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin doğalgazın ihracıyla ilgili 17 Eylül'de vereceği kararı beklediğini, ihraç edilecek miktarın netleşmesi halinde, derin jeopolitik boyutları da olan, doğalgazın piyasaya ulaştırılma yollarıyla ilgili büyük oyunun başlayacağına işaret etti. Gazete, Güney Kıbrıs'ın Vasiliko'da doğal gaz sıvılaştırma terminali inşa edeceğini açıklayıp İsrail'i de kendi doğalgazını bu terminale aktarmaya çağırdığını hatırlattı.

Akdeniz'de doğalgaz bulunması halinde bunun Girit'in yanı sıra Türkiye üzerinden de Avrupa'ya aktarılabileceği daha önceden ifade edilmişti. 20 milyar Euro'luk mali krizden çıkış yolu olarak doğalgazı işaret eden Rum Başpiskoposu II. Hrisostomos, doğalgazın Kıbrıs'la Türkiye arasında kurulacak boru hattıyla Avrupa'ya götürülebileceğini de açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler