1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan'ın TAP anlaşmasına AB onayı

Yunanistan'ın TAP anlaşmasına AB onayı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Yunanistan ile TAP yönetimi arasındaki Ev Sahibi Ülke Anlaşmasını onayladı.Avrupa Parlamentosu bir basın açıklamasıyla...

Yunanistan'ın TAP anlaşmasına AB onayı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Yunanistan ile TAP yönetimi arasındaki Ev Sahibi Ülke Anlaşmasını onayladı.

Avrupa Parlamentosu bir basın açıklamasıyla Yunanistan'ın Azeri doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Ev Sahibi Ülke Anlaşması'nı AB yasalarına uygun bularak onayladığını duyurdu. 

TAP yetkilileri ve Yunanistan arasında izin süreci, teknik ve güvenlik standartlarının uygulanması ve arazi irtifak işlemleri gibi konuları içeren TAP’ın çerçeve parametrelerini düzenleyecek olan Ev Sahibi Ülke Anlaşması

GÜNEY GAZ KORİDORU'NUN TAMAMLANMASINDA ÖNEMLİ ADIM

AB Enerji Birliğinden sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maroš Šefčovič, onayın Güney Gaz Koridoru'nun tamamlanması yönünde atılan önemli bir adım olduğunu belirterek, projenin Avrupa'nın enerji arz güvenliği ve çeşitliliği için oldukça önemli olduğunu söyledi.

29 Şubat tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Güney Gaz Koridoru (SGC) istişare heyeti toplantısının ardından Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk, İtalya, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, İngiltere, Amerika ve AB stratejik ortaklıklarını yeninen onaylaya ortak bir deklarasyon imzalamışlardı.

TAP YUNANİSTAN'IN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ

TAP Projesi, 1 buçuk milyar Euro'luk bir tutarla Yunanistan’ın en büyük doğrudan yabancı yatırımlarından birini oluşturuyor. Projenin Yunanistan’da doğrudan 2 bin, dolaylı olarak ise 10 bin kişilik iş alanı sağlayacağı öngörülüyor. 

Şahdeniz-2 sahasından çıkarılacak doğalgazı Avrupa’ya taşımak üzere geliştirilen TAP için beş yılda 5.6 milyar Euro yatırım yapılacak. Bu miktarın 2.3 milyar Euro'luk kısmı ise Yunanistan'da yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler