1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yurt dışı OSB destekleri yürürlükte

Yurt dışı OSB destekleri yürürlükte

Yurt dışında OSB kurulması, işletilmesi ve bunlara ortak olunmasıyla ilgili devlet destekleri düzenlemesi yürürlüğe girdi. 

Yurt dışı OSB destekleri yürürlükte

Enerji Günlüğü - Yurt dışında OSB kurulması, işletilmesi ve bunlara ortak olunmasıyla ilgili devlet destekleri düzenlemesi yürürlüğe girdi. 

Yurt Dışında Organize Sanayi Bölgesi Kurulması İşletilmesi ve Bu Kapsamdaki Desteklere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre Türkiye’de yerleşik şirketler ile OSB tüzel kişilikleri, yurt dışında kurulacak olan Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) yatırımları için destek alabilecekler. 

Yurt dışı OSB’lerin kurulması ve desteklenmesinde, Türkiye’nin kamu politika belgelerinde yer alan hedef ve stratejilere uygun olma; dış ticarete katkı sağlama; yatırım ortamını iyileştirme; Türkiye’nin marka değerini arttırma; OSB uygulama deneyimini yaygınlaştırma ve Türkiye’deki yatırımların katma değerini arttırma gibi kriterler dikkate alınacak. 

Yurt dışı OSB’lerin kurulabilmesi için en az 25 milyon lira öz sermayeyle kurulmaları; Türkiye’de yerleşik şirketlerin anonim şirket olmaları ve aynı tutarda öz sermayeye sahip olmaları gerekecek. 

Yurt dışı OSB kurulması, işletilmesi veya bunlardan birine ortak olunması için, OSB’nin bulunduğu ülkede söz konusu bölgenin ulaşım hatlarına bağlantısı, altyapı ve üst yapının temel ihtiyaçlarına dair master plan; bölgenin işletilmesi, tanıtılması ve geliştirilmesine dair işletme planı ve alanın sanayi alanı olduğunu gösterir belgeyi içeren fizibilite raporu ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurulabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler