1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu Çumra’daki GES’i turizmci Stone Group’a satıyor

Zorlu Çumra’daki GES’i turizmci Stone Group’a satıyor

ÖZEL HABER / Zorlu Enerji, Konya Çumra’daki 18 MW’lik Alibeyhöyüğü Güneş Enerji Santrali’ni Antalyalı turizmci Stone Group’a sattı. 

Zorlu Çumra’daki GES’i turizmci Stone Group’a satıyor

Enerji Günlüğü - (ÖZEL HABER) Zorlu Enerji, Konya Çumra’daki 18 MW’lik Alibeyhöyüğü Güneş Enerji Santrali’ni Antalyalı turizmci Stone Group’a sattı. 

Elektrik üretimi, dağıtımı ve satışı alanlarındaki operasyonlarıyla Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Zorlu Grubu, güneş enerjisi alanındaki bir üretim lisansını satıyor. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Konya’nın Çumra İlçesi’nde kuruluş çalışmaları süren 18 MW kurulu güçteki Alibeyhöyüğü GES’in üretim lisansını yüzde 100 iştiraki Çumra Enerji’ye devretti. EPDK izinleri için de başvuru yapılan söz konusu hisse devri, projenin grup dışına satışı için bir ön hazırlık niteliğinde. 

Zorlu Enerji Çumra Enerji’yi Antalya merkezli turizm ve otel yatırımcısı Stone Group’a satmak üzere prensipte anlaşmaya vardı. Ancak devir işlemleri, gerekli izin ve hazırlıkların tamamlanmasından sonra gerçekleşecek. 

Antalya Gündoğmuş kökenli Taş Ailesi’ne ait Stone Group, 7 oteliyle yaklaşık 14 bin yatak kapasitesine sahip. Stone Group bu özellikleriyle Antalya’nın yerel sermayeli en büyük turizm yatırımcıları arasında yelim alıyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler