1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu Enerji, solar şirketi kurdu

Zorlu Enerji, solar şirketi kurdu

Enerji Günlüğü - Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, güneş enerjisi alanında faaliyetlerde bulunmak üzere Zorlu Solar Enerji Tedarik...

Zorlu Enerji, solar şirketi kurdu

Enerji Günlüğü - Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, güneş enerjisi alanında faaliyetlerde bulunmak üzere Zorlu Solar Enerji Tedarik ve Ticaret AŞ adlı bir şirket kurdu. 

Türkiye'nin önde gelen enerji oyuncularından Zorlu Grubu, güneş enerjisi alanında da etkin bir aktör haline gelmeyi hedefliyor. Grup şirketlerinden Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Zorlu Solar Enerji Tedarik ve Ticaret Anonim Şirketi unvanlı şirketin kuruluşuna ilişkin tescil işlemlerinin İstanbul Ticaret Sicili nezdinde 28 Mart 2016 tarihi itibarıyla tamamlandığı belirtildi. 

Şirketin açıklamasında, yeni şirketin faaliyet konusu yurt içinde ve yurt dışında güneş enerjisinden elektrik üretmek, solar fotovoltaik (PV) panelleri kiralamak, satmak, satın almak, ihraç etmek, bunları çatılara yerleştirmek ve buna ilişkin her türlü kurulum hizmeti ve danışmanlık hizmeti vermek ve yurt içinde elektrik enerjisi ve/veya kapasite toptan alım ve satım faaliyetlerinde bulunmak olarak ifade edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler