1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu jeotermalde verimlilik artışı sağlayacak yöntem geliştiriyor

Zorlu jeotermalde verimlilik artışı sağlayacak yöntem geliştiriyor

Zorlu Enerji, geliştireceği jeotermal akışkanın sürekli ve anlık olarak analizini yapan yöntem sayesinde zaman tasarrufu ve verimlilik artışı sağlayacak.

Zorlu jeotermalde verimlilik artışı sağlayacak yöntem geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, geliştireceği jeotermal akışkanın sürekli ve anlık olarak analizini yapan yöntem sayesinde zaman tasarrufu ve verimlilik artışı sağlayacak.

Zorlu Enerji, son Horizon 2020 kapsamında AB’den jeotermal enerjiye yönelik son bir yıl içinde üçüncü desteğini aldı.     Şirket, AB’nin en büyük araştırma ve inovasyon programı olan ve 2014 – 2020 tarihleri arasında uygulanacak Horizon 2020 Programı kapsamında yeni bir destek daha almaya hak kazandı. Program kapsamında Zorlu Enerji, GeoPro isimli yeni projesi ile dünyada ve sektörde ilk kez uygulanacak bir yöntem geliştirerek jeotermal akışkanın sürekli ve anlık olarak analizini yapmaya odaklanacak.

YÖNTEM DAHA ÖNCE PETROL SEKTÖRÜNDE UYGULANDI

Daha önce sadece petrol sektöründe uygulanan bu yöntem, Zorlu Enerji jeotermal santrallerinde uygulanmaya başlamasıyla sektörel anlamda dünyada da bir ilk olacak. Planlanan yöntem sayesinde jeotermal akışkanın özellikleri rezervuardan başlayarak işletme aşamasına kadar yazılım ve modellerle anlık olarak takip edilecek, bu sayede klasik sayılabilecek ve zaman alan laboratuvar uygulamalarının bir kısmı teknolojiye entegre edilerek zaman tasarrufu ve verimlilik artışı sağlanacak.

İLK ETAPTA YAKLAŞIK 350 BİN EURO DESTEK

Toplam 5 milyon Euro bütçesi olan Program için Avrupa’dan, 7 özel şirket, 4 üniversite ve 1 enstitü ortak çalışacakken Zorlu Enerji bünyesindeki santraller de projede kullanılacak ve ilk etapta yaklaşık 350 bin Euro destek alınacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler