1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD’de kömürden çok güneş enerjisi çalışanı var

ABD’de kömürden çok güneş enerjisi çalışanı var

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletlerinde güneş enerjisi sektöründe çalışanların sayısı kömür sanayinde çalışanlardan daha fazla.Kar amacı...

ABD’de kömürden çok güneş enerjisi çalışanı var

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletlerinde güneş enerjisi sektöründe çalışanların sayısı kömür sanayinde çalışanlardan daha fazla.

Kar amacı gütmeyen güneş enerjisi kuruluşunun yaptığı tahminlere göre, ABD’de yaklaşık 142 bin çalışan çalışma saatlerinin en az yarısını güneş ile ilgili bir çalışmaya ayırıyor. Bu da ABD’de güneş enerjisi sektörünün nasıl bir gelişim seyri içersinde olduğunun önemli bir göstergesi kabul ediliyor.

Dünya genelinde güneş enerjisi kurulumlarının 43 GW artış ile bu yıl rekor kırması bekleniyor. ABD’nin de bu artışa katkısının yaklaşık 6.6 GW olacağı tahmin ediliyor. Çin ve Hindistan gibi diğer ülkelerin de güneşe yatırımları oldukça önemli bir artış kaydediyor.

Amerika Çevre Koruma Ajansı (EPA) kömür santrallerine çalışmalarını daha temiz hale getirmeleri veya doğalgaza dönüşmeleri konusunda baskı uyguluyor. Buda son 10-20 yılda kömür madeni çalışanlarının sayısının düşmesine neden oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler