1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bozoğlu: Yeni Çevre Bakanlığı kurulsun

Bozoğlu: Yeni Çevre Bakanlığı kurulsun

Enerji Günlüğü - Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu yeni ÇED Yönetmeliği’ne sert tepki göstererek, yeni bir Çevre Bakanlığı’nın...

Bozoğlu: Yeni Çevre Bakanlığı kurulsun

Enerji Günlüğü - Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu yeni ÇED Yönetmeliği’ne sert tepki göstererek, yeni bir Çevre Bakanlığı’nın kurulmasını istedi.

Çevre Bakanlığı’nın yedinci kez değiştirerek önceki gün Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koyduğu yeni ÇED Yönetmeliği ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu düzenlemeye sert tepki gösterdi ve Çevre Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kurulması gerektiğini söyledi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE SINIRSIZ OLANAKLAR TANINIYOR

Anayasa Mahkemesi’nin Çevre Kanunu’nun iptal ettiği hükmünün yeni yönetmeliğe eklendiğini belirten Bozoğlu, orman alanlarının dönüştürülmesine yönelik projelere de muafiyet getirildiğini söyledi. Başta nükleer olmak üzere sanayi tesislerinin sökülmesine de ÇED muafiyeti getirildiğini belirten Baran Bozoğlu, “İnşaat sektörüne sınırsız olanak tanıyan, rantı genişleten, çevresel etkilerini hiçe sayan bir düzenleme gerçekleştirilmiştir. Kentsel dönüşüme dair Sn. Bakan’ın çevresel hassasiyet vurgusunun gerçekçi olmadığı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

TOPLUMSAL OLAYLAR ARTACAK UYARISI

Yeni düzenleme ile toplumsal olayların da artabileceği uyarısını yapan Baran Bozoğlu, “Bu düzenleme ile, ülkemizdeki çevre sorunlarının, kuraklığın, havza kirliliğinin, kentlerdeki toz miktarının daha da artacağını söylemek yerinde olacaktır. Öte yandan, hiç kuşkusuz halkı göz ardı eden bu düzenleme toplumsal olayları da arttırabilecektir” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler