1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Duke Energy ABD’de güneş yatırımlarını artırıyor

Duke Energy ABD’de güneş yatırımlarını artırıyor

Enerji Günlüğü - Duke Energy, ABD Kuzey Karolina Eyaleti'nde kuracağı üç Güneş Enerjisi Santrali için 500 milyon dolar yatırım yapacak.ABD'nin en büyük...

Duke Energy ABD’de güneş yatırımlarını artırıyor

Enerji Günlüğü - Duke Energy, ABD Kuzey Karolina Eyaleti'nde kuracağı üç Güneş Enerjisi Santrali için 500 milyon dolar yatırım yapacak.

ABD'nin en büyük elektrik üreticisi Duke Energy, KuzeyKarolina eyaletinde üç güneş enerjisi santrali kuracağını ve bunun için 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Duke Energy, eyalette inşaa edilmekte olan toplam 128 megawatt elektrik üretim kapasitesine sahip olacak 3 santrali Duplin, Wilson ve Bladen şehirlerinde satın almayı ve kurmayı planlıyor. Projelerin yapımının önümüzdeki yılın başında başlaması bekleniyor.

Duplin şehrindeki Warsaw Güneş Santrali Mississippi Nehri’nin doğusunda bulunan en büyük santral olacak.

Duke Energy Enerji Kaynakları Dağıtımından sorumlu başkan yardımcı Rob Caldwell, muhteşem portföyde projelerin duyurusunu yaptıklarını belirterek, bu projelerin Kuzey Karolina eyaletinde büyük ölçekli güneş enerjisi gelişimde önemli bir gelişme yaratacağını ve müşterilerine fiyat açısından da avantaj sağlayacağını, aynı zamanda da yüzlerce kişiye iş olanağı sağlayacağını söyledi.

Güneş enerjisini en ucuz yenilenebilir enerji kaynağı olduğu için seçtiklerini belirten Cadwell, günümüzde bazı biyokütle formlarının güneşten daha pahalı olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler