1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çatalhöyük projesi Shell’e ödül getirdi

Çatalhöyük projesi Shell’e ödül getirdi

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye, tarihe ve kültüre sağladığı katkı nedeniyle Gaziantep’de düzenlenen V. Türkiye Enerji Zirvesi’nde “Altın Varil”...

Çatalhöyük projesi Shell’e ödül getirdi

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye, tarihe ve kültüre sağladığı katkı nedeniyle Gaziantep’de düzenlenen V. Türkiye Enerji Zirvesi’nde “Altın Varil” ödülünü kazandı.

Shell Türkiye, enerji sektöründe yer alan firmaların hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetlerinin değerlendirildiği Altın Varil ödülüne “Çatalhöyük Arkeoloji Projesi” ile sahip oldu.

Shell Türkiye, 19 yıldır destek sağladığı Çatalhöyük Kazı ve Araştırma Projesi ve üzerinde yaşadığımız topraklarda önceden yaşayan uygarlıkları tanıtmak, çocuklar ve yetişkinlerde tarih bilincini geliştirmek amacıyla 2005 yılından bu yana desteklediği “Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi” projesiyle Altın Varil ödülüne layık görüldü. Törende ödülü, Shell Türkiye adına EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın elinden Shell & Turcas Petrol A.Ş. Yatırım Müdürü Semih Genç aldı.

ÇATALHÖYÜK ARKEOLOJİ YAZ ATÖLYESİ

Konya yakınında bulunan ve Anadolu’nun en eski yerleşim yeri olarak bilinen Çatalhöyük’ün 9 bin yıllık tarihi ile öğrencileri tanıştıran Arkeoloji Yaz Atölyesi’ne Türkiye’nin dört bir yanından gelen 9 yaş ve üzeri öğrenciler ücretsiz olarak katılabiliyor.

Her sene yaz aylarında haftanın 6 günü açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi’ne konuklar, rezervasyon ile kabul ediliyor.

Dünyanın en büyük arkeolojik çalışmaları arasında yer alan ve 2012 yılında Unesco tarafından “Dünya Mirası” listesine dahil edilen Çatalhöyük Neolitik Çağ Yerleşmesindeki Arkeoloji Yaz Atölyesi etkinliğiyle, çocuklara ‘kültürel mirasın koruyucusu olma’ kavramı öğretiliyor.

Bugüne dek atölye çalışmalarında 6300’i aşkın katılımcıya ücretsiz olarak tarih bilincinin genç nesillere en sağlıklı şekliyle aktarılması hedeflenirken; çalışma sonunda öğrencilere ‘kültürel emanetlerin koruyucusu’ sertifikası da veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler