1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İETT Kartal'ı da kanatlandırdı, peronda RES

İETT Kartal'ı da kanatlandırdı, peronda RES

İETT, Beylikdüzü’nde kurduğu rüzgar türbininin ardından şimdi de Kartal Peron alanına rüzgar türbini kurdu.

İETT Kartal'ı da kanatlandırdı, peronda RES

Enerji Günlüğü - İETT, Beylikdüzü’nde kurduğu rüzgar türbininin ardından şimdi de Kartal Peron alanına rüzgar türbini kurdu.

Yenilenebilir enerji tesislerinin ilkini Beylikdüzü’nde kuran İETT, bu tesislerin sayısını arttırarak Kartal Peron alanına da rüzgar türbini kurdu.

Kartal Peron Alanı'na yerleştirilen 2,4 kW'lık rüzgar türbini şebeke elektriğinden bağımsız şekilde çalışarak peron alanında yer alan İşletme binasına elektrik sağlayacak. Yılda yaklaşık 6 bin 250 kWh elektrik üretimi yapması öngörülen sistem önümüzdeki günlerde 6 kW'lık güneş panelleri ile desteklenecek.

iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlayacak olan bu yeni rüzgar türbini ile yılda yaklaşık 3 bin kilogram karbondioksit gazı salımı engellenecek ve yaklaşık 250 ağacın sağlayacağı katkı sağlanacak.

İETT, Beylikdüzü Metrobüs Park Sahası’nda rüzgar enerjisinden elektrik üreten ilk rüzgar türbinini kurulumunu gerçekleştirmişti. Şebeke elektriğinden bağımsız şekilde çalışan ve Beylikdüzü Metrobüs İşletme binasına elektrik sağlayacak sistem yılda yaklaşık 17 bin kWh üretim yapması öngörülmüştü.

İETT'DEN RÜZGAR SANTRALİ: METROBÜS RES!

Önceki ve Sonraki Haberler