1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK`den 11 şirkete 5.1 milyon TL ceza

EPDK`den 11 şirkete 5.1 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle on bir şirkete 5 milyon 18 bin lira para cezası verildi. EPDK ayrıca yedi şirketten...

EPDK`den 11 şirkete 5.1 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle on bir şirkete 5 milyon 18 bin lira para cezası verildi. EPDK ayrıca yedi şirketten de yazılı savunma istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) ilgili kararlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre,  otomasyon sisteminin çalışmaması, lisanssız bayilik faaliyeti, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmali, otogaz istasyonu lisansının izinsiz kullandırılması, lisansın verdiği hakların dışında faaliyette bulunulması ve lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunma gibi nedenlerle, Kebir Petrol, Z Petrol Enerji, Acıbadem Akaryakıt Dağıtım Pazarlama, Açin Otomotiv Sanayi ve Petrol Ürünleri Dağıtım Pazarlama Ticaret Limited Şirketi (dört ayrı), Ali Coşkun Petrol, Destan Petrol, Gülaçtı Akaryakıt, Altınay Petrol,  Noyan Bereket Dış Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi, Süper Akaryakıt, Ünata Akaryakıt Dağıtım ve Ticaret Limited Şirketi'ne toplam 5 milyon 18 bin lira idari para cezası verdi.

7 ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTENDİ

EPDK, Şahini Zahirecilik Nakliyat Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Akdeniz Damla Gıda İnşaat Petrol Ürünleri Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Akel İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Asos Madeni Yağlar Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Bimka Petrol Makine Danışmanlık Nakliye İnşaat Taahhüt Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Afyon Şubesi, Dipaş Kimya Madencilik Nakliyat Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Arc Madeni Yağ Ambalaj Nakliye ve Otomotiv Sanayi İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi'nden yazılı savunma istedi.

 

1 ŞİRKETTEN RUHSAT İBRAZI İSTENDİ

Kurul ayrıca, Netus Akaryakıt şirketinden de Konya'da bulunan akaryakıt istasyonuna ait halen geçerli olan Gayri Sıhhi Müesseselere ait İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının ibrazını istedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler