1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjisinde kümelenme hamlesi

Güneş enerjisinde kümelenme hamlesi

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu GÜNDER, 30 güneş enerjisi firmasıyla rekabeti arttırabilmek için kümelenme çalışması başlattı.

Güneş enerjisinde kümelenme hamlesi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu GÜNDER, 30 güneş enerjisi firmasının Ulusal Rekabetçiliği Geliştirme desteklerinden yararlanması amacıyla kümelenme çalışması başlattı.   

GÜNDER, ‘Güneş Enerjisi Sektörü Kümelenme Programını’ hayata geçiriyor. 2017 ve 2018 yılları için belirlenen hedef pazarlar doğrultusunda yurtdışı fuar katılımları gerçekleştirilecek. DÜNYA’dan Meltem Gündüz’ün haberine göre Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme) destekleri kapsamında katılımcı firmaların ihracat rakamlarının en az yüzde 40 oranında artırılması hedefleniyor. Projenin 3 yılsonunda tamamlanması planlanıyor. Güneş enerjisine yönelik ekipman üretimi gerçekleştiren yatırımcıların Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan Ur-Ge destekleri kapsamındaki küme desteklerinden yararlanabilmesi, strateji ve yol haritası çalışmasının hazırlanması hedefleniyor.

İHRACAT BECERİSİ KAZANDIRILACAK

Ur-Ge kapsamındaki kümelenme destekleri, aynı sektörde faaliyet gösteren benzer ürün ve hizmet üreten firmaların birbirleriyle sinerjisini hayata geçirmek amacıyla oluşturulacak. Kümelenme destekleri, ihtiyaç analizi ve strateji belirlenmesinin ardından küme firmalarının alacağı danışmanlık, eğitim, fuar katılımları ile planlanacak. Bununla birlikte küme oluşumuna katılan firmalardan ihracat yapmayanların ihracat yapabilecek yetkinliğe kavuşturulması, ihracat yapanların da ihracat kapasitelerinin geliştirilmesiyle birlikte firmaların rekabetçi ortamda üretim teknikleri ve sistemlerini geliştirmesi, katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarması amaçlanıyor.

HEDEF İHRACATI BÜYÜTMEK

Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen URGE projesinin üç sene sonundaki hedefi, katılımcı firmaların ihracat rakamlarını en az yüzde 40 oranında artırmak. URGE projesinin ilk aşaması İhtiyaç Analizi. Bu çalışma sonucunda firmaların mevcut durumları değerlendirilerek eksikleri belirlenecek. Bu eksiklerin giderilmesi ve firmaların donanımlarının arttırılmasına yönelik eğitim eğitim organizasyonları düzenlenecek.

ÜÇ YIL SÜRECEK BİR PROGRAM

Bu kapsamda firmaların ihracat rakamlarının arttırılması amacıyla 2016 yılı için üç adet yurtdışı fuar katılımı planlandı. Projenin tamamı üç sene olacak ve 2017-2018 yılları için belirlenen hedef pazarlar doğrultusunda yurtdışı fuar katılımları ve alım heyetleri getirilmesi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

30 KATILIMCI FİRMA VAR

GÜNDER, güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirilmesi, temel ve uygulamalı araştırma ve geliştirmenin özendirilmesi, güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması ve bu alanda eğitimin özendirilmesi yönünde çalışmalar yürütüyor. GÜNDER Güneş Enerjisi Sektör Kümelenmesi (Solar Cluster TR) URGE Projesine dernek üyelerinden oluşan 30 katılımcı ile start verildi. Türkiye geneline yayılmış üyelerden oluşan küme katılımcıları Fotovoltaik panel üreticileri ve tamamlayıcı ürün üreticileri (taşıyıcı sistem-kablo vs.) ile bu ürünleri kullanarak anahtar teslimi sistem kurulumu yapan firmalardan oluşuyor. 

İŞTE KÜMELENECEK SOLAR SEKTÖRÜ OYUNCULARI

1 - Alçin Alüminyum Çinko Haddecilik Ticaret ve Sanayi AŞ

2 - Alfo Solar Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ

3 - Anadolu Isı İnşaat Sanayi Ticaret Ltd.

4 - Ankara Solar Enerji İnşaat AŞ

5 - BDR Galvaniz Demir Çelik Enerji ve İnşaat Sanayi Ltd.

6 - Cepaş Galvaniz Demir Çelik Madencilik AŞ

7 - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Ltd.

8 - Dalkıran Solar Yenilenebilir Enerji Elektrik Taahhüt Sanayi Ticaret AŞ

9 - Delta Telekom Enerji İnşaat Gıda Yemekçilik Meşrubat Sanayi ve Ticaret

10 - Ekinler Endüstri Sanayi ve Ticaret AŞ

11 - Endüstriyel Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd.

12 - Enso Elektik Mühendislik Müşavirlik Ltd.

13 - Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret AŞ

14 - EvaNergy Solar Film Plastik Kimyevi Maddeler Üretim Sanayi Ticaret AŞ

15 - Gazioğlu Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ

16 - Gıda Tekstil Cihaz Dış Ticaret Ltd.

17 - Göze Enerji İnşaat Danışmanlık Turizm Sanayi Ticaret AŞ

18 - Güntır Uluslararası Taşımaccılık İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ

19 - Ideco Enerji Endüstriyel Malzeme Sanayi Ticaret Ltd.

20 - Ödül Enerji Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret AŞ

21 - Pi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Ltd.

22 - Proerk Mühendislik Yazılım ArGe Ticaret Ltd.

23 - Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret AŞ

24 - Sebat Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ

25 - Solartürk Enerji Sanayi Ticaret AŞ

26 - Solimpeks Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ

27 - Tera Fotovoltaik Enerji Teknolojileri ve Mekatronik Sanayi Ticaret Ltd

28 - Ulusoy Elektrik AŞ

29 - Zahit Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd.

30 - Zenit Enerji ve Çevre Teknolojileri Sanayi Ticaret Ltd. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler