1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Alman hükümetinde yenilenebilir çatlağı

Alman hükümetinde yenilenebilir çatlağı

Enerji Günlüğü - Almanya’daki koalisyon hükümetinin ortakları arasında yenilenebilir enerji konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor. Geçtiğimiz...

Alman hükümetinde yenilenebilir çatlağı

Enerji Günlüğü - Almanya’daki koalisyon hükümetinin ortakları arasında yenilenebilir enerji konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da bu yıl yeni çıkacak Yenilenebilir Enerji Yasası Taslağı (EEG 2016 – Erneuerbare Energien Gesetz) ile ilgili koalisyon hükümetinin ortakları arasında görüş farklılıkları oluşmaya başladı. 

Koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, taslakta yenilenebilir enerji lisans ihalelerindeki alt sınırı 1 MW olarak önerdi. Koalisyonun büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Partisi’nin (CDU/CSU) Grup Başkanı Volker Kauder ise SPD Grup Başkanı Thomas Oppermann’a gönderdiği bir yazıda alt sınırın 30 KW’a düşürülmesini istedi. 

CDU/CSU’nun istediği değişiklik olursa 30 KW üstündeki bütün GES ve RES projelerinin, şebekeye bağlananbilmek için yarışmaya katılması gerekecek. CDU/CSU’nun gönderdiği 8 maddelik önergede, bu maddenin dışında karada kurulan rüzgar santrallerinde yıllık yeni kurulu gücün düşürülmesi önerisi de yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler