1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kastamonu'da biyogaz üretim tesisi yapılacak

Kastamonu'da biyogaz üretim tesisi yapılacak

Enerji Günlüğü - Kastamonu Anadolu Ltd. Şti. Kastamonu'da ahır gübresi ile slaj ve saman atığının hammadde olarak kullanılacağı biyogaz üretim...

Kastamonu'da biyogaz üretim tesisi yapılacak

Enerji Günlüğü - Kastamonu Anadolu Ltd. Şti. Kastamonu'da ahır gübresi ile slaj ve saman atığının hammadde olarak kullanılacağı biyogaz üretim tesisi yapacak.

Kastamonu Anadolu Tarım Hayvancılık Enerji Gıda Turizm Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Kastamonu ili, Devrekani ilçesi, Kadirbey mahallesi, köyaltı mevkiinde Biyogaz Üretim Tesisi kurulacak.

2.752.194,60 TL maliyeti olacağı tahmin edilen tesiste yıllık 34.140 ton (93,53 ton/gün) ahır gübresi ile slaj ve saman atığı hammadde olarak kullanılarak yıllık yaklaşık 3.285.000 kWh enerji çevreyi kirletmeden üretilecek.

Kurulması planlanan tesiste proje sahibi olan Kastamonu Anadolu Tarım Hayvancılık Enerji Gıda Turizm Hizmetleri San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ye ait Hayvan Yetiştirme Tesisi ile Kastamonu Olukbaşı Sağlık Eğitim ve Turizm Hizmetleri San. Ve Tic. A. Ş. adına kayıtlı bulunan Süt Sığırcılığı tesisinden kaynaklı ahır gübreleri kullanılacak.

Proje kapsamında saatlik 180,61 m3 biyogaz üretimi gerçekleştirilecek. Üretim sonucunda elde edilen biyogaz kojenerasyon ünitesinde 375 kWel elektrik enerjisine dönüştürülecek. Elde edilen elektrik enerjisinin bir kısmı tesis ihtiyacını karşılamada kullanılacak. Artan kısmı ise bağlantılar ile şebekeye verilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Kastamonu Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler