1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Alarko, Türkiye’de batarya fabrikası kuracak

Alarko, Türkiye’de batarya fabrikası kuracak

Alarko Holding, Türkiye'de enerji depolama sistemleri ve lityum-iyon batarya üretim fabrikası kurmak amacıyla Gotion ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Alarko, Türkiye’de batarya fabrikası kuracak

Enerji Günlüğü - Alarko Holding, enerji sektörünün geleceğini belirleyecek önemli bir adım attı. Holding'in bağlı ortaklıklarından Altek Alarko, Türkiye'de enerji depolama sistemleri ve lityum-iyon batarya üretim hattı kurmak için dünyanın önde gelen teknoloji ve batarya üreticilerinden Gotion Group ile ortak bir girişim kuruyor. Türkiye’de kurulacak yeni şirkette, Altek Alarko %60, Gotion Singapore Pte. Ltd. ise % 40 oranında pay sahibi olacak. 

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Çin’deki bir ortak girişimi aracılığıyla yaklaşık %24 oranında hissedar olduğu Gotion Group iştiraklerinden Gotion Singapore Pte. Ltd, ile imzalanan Anlaşma ile önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerji yatırımlarının ayrılmaz bir parçası haline gelecek enerji depolama sistemlerinin, ikinci aşamada ise lityum-iyon bataryaların Türkiye'de üretilmesi hedefleniyor.

İLK ETAPTA BATARYA SİSTEMLERİ ÜRETİLECEK

Anlaşma, Türkiye’de kurulacak enerji depolama sistemleri montaj fabrikası ve ikinci etapta lityum iyon prizmatik pil üretim fabrikası yatırımını kapsıyor. Ülkemize doğrudan yabancı sermaye girişinin artmasına da katkıda bulunacak olan bu önemli yatırım ile başta şebeke ölçekli olmak üzere, ticari yapılar ve konutlardaki enerji uygulamalarında kullanılabilecek batarya sistemlerinin üretilmesi planlanıyor. 

Alarko Şirketler Topluluğu CEO’su Ümit Nuri Yıldız yaptığı açıklamada, “Enerji depolama alanında yüksek teknolojiyi ülkemize transfer eden bu önemli yatırımla düşük karbonlu ekonomiye güçlü bir katkı sağlayacak olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler