1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Asil Steel Maden, Hatay’da atık geri kazanım tesisi kuracak

Asil Steel Maden, Hatay’da atık geri kazanım tesisi kuracak

Asil Steel Maden şirketi tarafından Hatay’da Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi kurulacak. Tesiste yılda 350 bin ton tehlikeli ve 350 bin ton/yıl tehlikesiz atık geri kazanılacak.

Asil Steel Maden, Hatay’da atık geri kazanım tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Hatay’da kurulacak geri dönüşüm tesisinin tehlikeli atık geri kazanım kapasitesi 350.000 ton/yıl, tehlikesiz atık geri kazanım kapasitesi ise yine 350.000 ton/yıl olarak planlanıyor.

Hatay İli, Payas İlçesinde Asil Steel Maden Ltd. Şti. tarafından “Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi” kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık  3,4 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil bir ham maddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilecek.

Tesise kabulü yapılacak olan tehlikesiz atıklara uygulanacak olan fiziksel geri kazanım yöntemi ile geri kazanım verimi %95 olarak kabul ediliyor. Tesisin tehlikesiz atık geri kazanım kapasitesinin 350.000 ton/yıl olması planlanıyor. Tesise kabulü yapılacak olan tehlikeli atıklara uygulanacak olan fiziksel geri kazanım yöntemleri ile geri kazanım verimi de %95 olarak kabul ediliyor. Tesisin tehlikeli atık geri kazanım kapasitesinin 350.000 ton/yıl olması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü