1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya, Basneft özelleştirmesinde yabancı istemiyor

Rusya, Basneft özelleştirmesinde yabancı istemiyor

Enerji Günlüğü - Rusya petrol şirketi Bashneft'te bulunan kamu hisselerinin yabancılara satışı yasaklanabilir.Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rusya...

Rusya, Basneft özelleştirmesinde yabancı istemiyor

Enerji Günlüğü - Rusya petrol şirketi Bashneft'te bulunan kamu hisselerinin yabancılara satışı yasaklanabilir.

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, petrol şirketi Bashneft'te bulunan kamu hisselerinin ihale yoluyla stratejik bir yatırımcıya satılmasını, ancak ihaleye yabancı yatırımcıların katılımına izin verilmemesini önerdi.

Petrol fiyatlarının düşmesiyle Rusya kamuya ait petrol şirketlerinden hisse satışı yaparak bütçesine katkı sağlamak istiyor. Devlet, Bashneft şirketinde de yüzde 50.08 hisseye sahip ve bu hisselerin değerinin 3.8 milyar Dolar (244 milyar Ruble) olduğu tahmin ediliyor. 

Rusya Bashneft'te bulunan hisselerinin bir kısmını bu yıl içinde satmayı planlıyor. Almak isteyen şirketler arasında Rusya'nın en büyük özel şirketi Lukoil de bulunuyor.

Konuya yakın kaynakların Reuters'a verdikleri bilgiye göre ise Rusya Rosneft'in de Bashneft'in özelleştirme ihalesine katılmasını yasaklamayı değerlendiriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler