1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ’a yerli kaynaklara öncelik görevi

TEİAŞ’a yerli kaynaklara öncelik görevi

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarına öncelik verme çabası, yeni düzenlemelere de yansıyor. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’ne...

TEİAŞ’a yerli kaynaklara öncelik görevi

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarına öncelik verme çabası, yeni düzenlemelere de yansıyor. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’ne (TEİAŞ) yerli kaynaklara öncelik vermeyi sağlayacak mekanizmalar kurma görevi verildi. 

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı. Torba Kanun olarak nitelendirilen ve pek çok alanda düzenlemeler ve değişiklikler getiren Kanun’la 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na da bir madde eklendi. Bu eklemeyle EPK’nın 20. maddesinin ikinci fıkrası yeniden düzenlendi. 

Değişiklikle yerli kaynaklara öncelik veren kapasite mekanizmaları oluşturulması konusunda Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye görev veriliyor. Torba Kanun’un buna ilişkin 75’inci maddesi şöyle: 

MADDE 75 – 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 20 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Arz güvenliğinin temini için gerekli yedek kapasite de dâhil olmak üzere yeterli kurulu güç kapasitesinin oluşturulması ve/veya sistem güvenliğinin temini için güvenilir kurulu güç kapasitesinin korunması amacıyla yerli kaynaklara öncelik veren kapasite mekanizmaları oluşturulur. Bu mekanizmalar kapsamında TEİAŞ tarafından yapılması gerekecek ödemeler iletim tarifesi hesaplamalarında dikkate alınır. Kapasite mekanizmalarının oluşturulmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık görüşü alınarak Kurum tarafından düzenlenir.”

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

TÜRKİYE'NİN MADENCİLİK BİLGİ BANKASI KURULUYOR

Önceki ve Sonraki Haberler