1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mardin’de kaçak elektriği önleyecek yatırıma engel

Mardin’de kaçak elektriği önleyecek yatırıma engel

Dicle Elektrik’in % 72,2 kaçak kullanımın olduğu Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Şerif Başak 3 sitesinde elektrik hatlarının yenilenmesi çalışmalarına izin verilmiyor.

Mardin’de kaçak elektriği önleyecek yatırıma engel

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik hizmet bölgesinde yer alan Mardin’de yatırımlarını sürdürdüğünü ancak engelle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre toplamda 1 milyar TL’ye yakın yatırımı hayata geçirecek olan şirket, zaman zaman zorluklarla ve saldırılarla karşı karşıya kalıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde yer alan Kışla Mahallesi’nde, ekonomik ömrünü tamamlayan can ve mal güvenliği için tehlike arz eder duruma gelen elektrik şebekesi, yatırım kapsamında yer altına alındı. Mahallede yer alan Şerif Başak sitelerinde yeni hatların hanelere ulaştırılması için site içinde yapacağı çalışmada engellemeyle karşılaştı. 

ŞERİF BAŞAK 3 SİTESİNDE YATIRIM ENGELİ DEVAM EDİYOR

Diyalog çağrılarının olumlu yanıt vermesi sonucu Şerif Başak 1 ve 2 sitelerinde yatırım çalışmasını tamamlayan ve site sakinlerini yenilenen hatlarla elektrikle buluşturan dağıtım şirketi, Şerif Başak-3 sitesinde ise engellerle karşılaşmaya devam ediyor. Aylık tüketimi 100 bin kWh olan sitede yüzde 72,2 kaçak kullanım yapıldığı tespit edildi. Dicle Elektrik yetkilileri “Bu bölgedeki elektrik hatlarının yer altına alınması için 2 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. Yüzde 72 kaçağın son bulmasını istemeyenler yatırımı engellemeye çalışıyor. Buradaki kaçağın Türkiye’ye faturası yıllık 2.2 milyon TL’yi buluyor” dedi. 

Sitenin yer aldığı Kışla Mahallesindeki 2 milyon liralık yatırım çalışmasının engellendiğini ve site içerisinde yapılacak bağlantıya izin verilmediğini belirten yetkililer, ‘’Neredeyse tüm yatırım çalışmalarımızda engellerle karşılaşıyoruz. Şerif Başak-3 sitesinde site sakinleri arbede çıkararak ekiplerimizi engelledi. Hatta bununla ilgili mahkemeden tedbir kararı çıkartıp yatırımımızı durdurdular: Dicle Elektrik'in bu siteye dönük yatırım çalışmasının durdurulmasına dair tedbir kararı. Aynı gün bir başka yatırım çalışması için Yeni Turan Mahallesi’ne giden bir başka ekibimiz ise bir vatandaşın fiziksel şiddetine maruz kaldı. Ekiplerimize yapılan bu saldırılar karşısında elektriğe kavuşmayı bekleyen vatandaşlar mağdur ediliyor’’ dediler.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler