1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kubilay JES`in türbinlerini Exergy sağlayacak

Kubilay JES`in türbinlerini Exergy sağlayacak

Enerji Günlüğü - Beştepeler Enerji'nin Aydın Germencik'te kuracağı 24 MW'lik Kubilay JES'e Radyal Dış Çıkışlı Türbinli ORC sistemi sağlayacak.İtalyan...

Kubilay JES`in türbinlerini Exergy sağlayacak

Enerji Günlüğü - Beştepeler Enerji'nin Aydın Germencik'te kuracağı 24 MW'lik Kubilay JES'e Radyal Dış Çıkışlı Türbinli ORC sistemi sağlayacak.

İtalyan enerji şirketi Exergy, Beştepeler Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Aydın Germencik'te kurulması planlanan 24 MW'lik Jeotermal Enerji Santrali (JES) için  2 basýnç seviyeli ve her basýnç seviyesinde 1 adet olmak üzere toplam 2 adet Radyal Dış Çıkışlı Türbin’den oluşan bir ORCsistemi temin edeceğini açıkladı.

Beştepeler Enerji ile daha önce imzaladığı anlaşmanın devamı niteliğinde imzalanan anlaşma kapsamında temin edilecek ORC için ekipmanlar EXERGY’nin Izmir’de yer alan fabrikasýnda üretilecek. Böylece, EXERGY’nin portföyü, 336 MWe’ı jeotermal elektrik santrali olmak üzere toplam 360 MWe olacak.

EXERGY CEO’su Claudio Spadacini, yeni sözleşmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, anlaşmanın Türkiye pazarında en önde gelen ORC tedarikçisi olduklarının bir göstergesi olduğunu kaydetti. 

Exergy, kendi geliştirdiği özel türbin tasarımı ile Türkiye'de her bir jeotermal santrale özel türbinler üretiyor.

TÜRK JEOTERMALİNE İTALYAN TERZİ

EXERGY TÜRKİYE YILDA İKİ YENİ JES KURACAK

GERMENCİK'TE BİR JES DAHA

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler