1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: Petrolde büyük bir oynaklık dönemine giriliyor

Birol: Petrolde büyük bir oynaklık dönemine giriliyor

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, OPEC'in üretimini 1 Ocak 2017'den itibaren kısma kararı alması sonrasında petrol piyasalarının büyük bir...

Birol: Petrolde büyük bir oynaklık dönemine giriliyor

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, OPEC'in üretimini 1 Ocak 2017'den itibaren kısma kararı alması sonrasında petrol piyasalarının büyük bir oynaklık dönemine girmekte olduğunu söyledi. 

Bratislava'da düzenlenen bir enerji konferansında konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, "OPEC'in üretimi kısma kararıyla birlikte petrol fiyatlarında bir oynaklık dönemine giriyoruz" dedi.

ABD'DEN EKSTRA ARZ, PETROL İÇİN AŞAĞI YÖNLÜ BASKI YAPABİLİR

Birol, petrol fiyatlarının 60 dolar/varil civarına çıkması halinde ABD'nin daha fazla petrol üretmeye başlayacağına işaret etti. Birol, "Geçmişteki OPEC'in üretim kısıntısı kararlarından farklı bir durumla karşı karşıyayız. Eğer fiyatlar 60 dolar/varil civarına yükselir ise ABD'den önemli miktarda petrol piyasalara gelmeye hazır. Bu, petrol fiyatları üzerinde yeniden aşağı yönlü baskı oluşacağı anlamına geliyor. ABD için 45 dolar/varil seviyesinde petrol üretmek karlı değil, ancak 55-60 dolar/varil aralığı karlı olur" diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler