1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. AB'den Areva'nın yeniden yapılandırılmasına onay

AB'den Areva'nın yeniden yapılandırılmasına onay

Enerji Günlüğü - AB, Sinop’ta nükleer santral yapacak olan firmalardan Fransız nükleer enerji şirketi Areva’nın yeniden yapılandırılması planını...

AB'den Areva'nın yeniden yapılandırılmasına onay

Enerji Günlüğü - AB, Sinop’ta nükleer santral yapacak olan firmalardan Fransız nükleer enerji şirketi Areva’nın yeniden yapılandırılması planını rekabete uygun bularak onayladı.

2013 yılında imzalanan anlaşma ile Japon Mitsubishi ile birlikte Türkiye’nin ikinci nükleer santralını inşa edecek olan Fransız nükleer grubu Areva’nın maddi zorluklarını aşma konusunda Avrupa Birliği'nden olumlu bir haber geldi. AB, Fransız hükümetinin nükleer enerji şirketi Areva'ya 4,5 milyar euro sermaye enjekte etmesini öngören yeniden yapılanma planına onay verdi. 

AB Komisyonu yaptığı açıklamada, Areva'nın yeniden yapılandırılması planının rekabete zarar vermeyeceğini vurguladı. Fransız hükümeti, yüzde 87 hissesine sahip olduğu Areva'yı yeniden yapılandırma planı konusunda AB Komisyonu'na Nisan ayında bilgi vermişti. 

Verilen bilgiye göre, Fransız hükümeti yüzde 87'sine sahip olduğu Areva'yı nükleer reaktör ve nükleer yakıt olmak üzere ikiye ayırmayı planlıyor. Buna göre nükleer reaktör üretim birimi Areva NP enerji şirketi EDF'ye satılacak ve nükleer yakıt birimi NewCo bağımsız olarak yoluna devam edecek. Areva'yı kurtarma programının toplamda 10 milyar euro olması bekleniyor.

FRANSA, AREVA'YI KURTARMAK İÇİN KESENİN AĞZINI AÇIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler