1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’dan iki şirkete 1’er milyon TL ceza

EPDK’dan iki şirkete 1’er milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Yönetmeliklere aykırı iş ve işlemleri gerekçesiyle Umutlar Petrol ve Star Mardin akaryakıt şirketlerine 1’er milyon TL’lik idari...

EPDK’dan iki şirkete 1’er milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Yönetmeliklere aykırı iş ve işlemleri gerekçesiyle Umutlar Petrol ve Star Mardin akaryakıt şirketlerine 1’er milyon TL’lik idari para cezası kesildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) çeşitli tarihlerde yaptığı istasyon denetimlerinde yönetmeliklere aykırı bazı durumlar tespit edildi. Denetimler sonucunda, BAY/939-82/32985 sayılı bayilik lisansı sahibi Umutlar Petrol’ün akaryakıt istasyonunda bulunan tankta gizli bölme bulunduğu, BAY/939-82/26866 sayılı bayilik lisansı sahibi Star Mardin şirketinin akaryakıt istasyonunda ise vaziyet planı harici gizli düzenek bulunduğu tespit edildi.

Düzenlemelere aykırı söz konusu tespitler nedeniyle Umutlar Petrol Nakliyat Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında 1 milyon TL idari para cezası uygulanmasına ve kaçakçılık suçlarından biri olması sebebiyle bu fiil için verilen idari para cezasına karşı yargı yoluna başvurulmasının tahsil işlemlerini durdurmayacağına karar verildi.

Star Mardin Turizm Akaryakıt Taşımacılık Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında ise açılan soruşturma sonrasında düzenlenen Soruşturma Raporu ve istenilen yazılı savunma EPDK (Kurul) tarafından değerlendirildi ve süresinde savunma yapmayan Şirket hakkında 1 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Söz konusu idari para cezalarının 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde Şirketler yüzde 25’lik indirimden yararlanabilecek veya taksitlendirme talebinde bulunulabilecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler