1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ankara Beypet’e 2 milyon TL ceza

Ankara Beypet’e 2 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü – EPDK, Ankara Beypet Akaryakıt İnşaat Nak. Oto. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne düzenlemelere aykırı hareket ettiği gerekçesiyle...

Ankara Beypet’e 2 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü – EPDK, Ankara Beypet Akaryakıt İnşaat Nak. Oto. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne düzenlemelere aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 2 milyon TL tutarında ceza kesti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Resmi Gazete’deki ilanına göre, Ankara Beypet Akaryakıt İnşaat Nak. Oto. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin akaryakıt istasyonunda 21 Ağustos 2013 tarihinde yapılan denetimde, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğu ve gizli tank ile düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu ettiği tespit edildi.

Söz konusu aykırılıkla ilgili olarak, Kurul Kararı kapsamında düzenlenen Soruşturma Raporu ve istenilen yazılı savunma Kurul’ca değerlendirildi ve süresinde savunma yapmayan Şirket hakkında toplamda 2 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Şirket, belirlenen idari para cezasının 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde yüzde 25’lik indirimden yararlanabilecek veya taksitlendirme talebinde bulunulabilecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler