1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total, İran`daki doğal gaz çalışmalarına yeniden başladı

Total, İran`daki doğal gaz çalışmalarına yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, İran'ın Güney Pars Doğalgaz Sahası’ndaki çalışmalarına yeniden başladı. İran Milli Petrol...

Total, İran`daki doğal gaz çalışmalarına yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, İran'ın Güney Pars Doğalgaz Sahası’ndaki çalışmalarına yeniden başladı. 

İran Milli Petrol Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Golam Rıza Menuçehri, Fransız enerji şirketi Total'in uluslararası yaptırımlar nedeniyle 2012 yılında terketmek zorunda kaldığı İran'ın Güney Pars Doğalgaz Sahası’nın 11'inci faz geliştirme çalışmalarına yeniden başladığını duyurdu. 

30 Ocak tarihinde İran'a iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren 60 kişilik Total heyeti ile görüşmeler yürüten Menuçehri, Total ile petrol ve doğal gaz çıkarma, ekipman yapımı, sondaj, mühendislik ve açıkdeniz (offshore) alanlarında işbirliği yapacaklarını da kaydetti. 

İran ile Total 2016 Kasım ayında sahaya ilişkin 4.8 milyar Dolar değerinde bir proje geliştirmek için ön anlaşma imzalamışlardı. Dünya doğal gaz rezervinin yüzde 8'ine sahip olan ve bu anlamda dünyanın en büyük gaz sahası olan ve İran ile Katar arasında paylaşılan Basra Körfezi’ndeki Güney Pars Doğalgaz Sahası'nda Totalin yürüttüğü 4,8 milyar dolarlık projenin tamamlanmasıyla günde 56 milyon metreküp daha fazla doğal gaz üretimi yapılacak. 

Güney Pars Doğalgaz Sahası, 14 trilyon metreküp gaz ve 18 milyar varil gaz kondensatı rezervine sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler