1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS tasarımında kullanılacak saha parametreleri onaylandı

Akkuyu NGS tasarımında kullanılacak saha parametreleri onaylandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) tasarımında kullanılacak saha parametrelerini onayladı.Akkuyu Nükleer...

Akkuyu NGS tasarımında kullanılacak saha parametreleri onaylandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) tasarımında kullanılacak saha parametrelerini onayladı.

Akkuyu Nükleer A.Ş., Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından Akkuyu NGS’nin “saha parametrelerinin onaylandığını duyurdu. 

Açıklamada, "Akkuyu Nükleer AŞ tarafından ayrıntılı incelemelerle belirlenen, gerekçelendirilen ve Akkuyu Nükleer Santrali Saha Parametreleri Raporu (SPR) kapsamında Kurumun onayına sunulan tesisin tasarımında kullanılacak saha parametrelerini onayladı. Tasarımda kullanılacak Akkuyu NGS saha parametrelerinin onayı, Akkuyu NGS inşaat lisansı başvurusunun TAEK tarafından değerlendirmeye alınması için yerine getirilmesi zorunlu olan bir koşuldur. SPR’nin nihai hali 6 bin sayfanın üzerinde olup 13 bölümden oluşmaktadır" denildi.

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olma özelliği taşıyan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için çalışmalar, Mayıs 2010 tarihinde Türkiye ve Rusya arasında imzalanan milletlerarası anlaşmayla başladı. 13.10.2011 tarihinde TAEK’ten Yer Lisansı’nı alan Akkuyu Nükleer’in hazırladığı ÇED Raporu ise 1 Aralık 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 25 Haziran 2015’te Ön Lisans alan Akkuyu Nükleer, 29 Haziran 2015’te ise Cengiz İnşaat ile deniz hidroteknik yapıların tasarımı ve inşaatına ilişkin sözleşmeyi imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler