1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Turcas’ın jeotermal kaynak arama süresi uzatıldı

Turcas’ın jeotermal kaynak arama süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol AŞ’nin Bağlı Ortaklığı olan Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'nin Manisa’daki jeotermal kaynak arama ruhsatının...

Turcas’ın jeotermal kaynak arama süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol AŞ’nin Bağlı Ortaklığı olan Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'nin Manisa’daki jeotermal kaynak arama ruhsatının süresi 1 yıl uzatıldı.

Turcas Petrol AŞ, Bağlı Ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'nin Manisa’daki Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı Süresinin Uzatılması hakkında açıklama yaptı. Şirket, yüzde 100 bağlı ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ’nin, 20 Mart 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 yıl süre ile Manisa ili, Gölmarmara ilçesi, Hacıveliler beldesindeki 2014/01 numaralı Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatını almaya hak kazandığını hatırlattı. Manisa İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılan bildirim uyarınca bağlı ortaklığın talebine istinaden bahsi geçen jeotermal kaynak arama ruhsatının süresinin 1 yıl uzatıldığı bilgisi Şirkete ulaştı. Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ, söz konusu sahada jeoloji ve jeofizik etütlerini tamamlamış olup, ilerleyen aylarda sondaj vasıtası ile jeotermal kaynak saptamayı amaçlıyor.

Şirket, bahsi geçen Manisa'daki jeotermal geliştirme faaliyetinin, enerji üretim portföyünü çeşitlendirmek amacıyla yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmakta olan Turcas Grup bünyesinde planlanan "jeotermal" kaynak odaklı 3. arama sahası olacağını aktardı. Şirket ayrıca Aydın ve Denizli'de geliştirilmekte olan diğer 2 projeye ilişkin güncel durumu da açıklamasına ekledi. Buna göre Şirketin yüzde 92 oranındaki bağlı ortaklığı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ, Aydın Kuyucak'ta son 3 yılda gerçekleştirmiş olduğu 6 üretim ve 2 re-enjeksiyon amaçlı toplam 8 adet sondaj yatırımının her birinde hedeflediği kaynağa ulaştı. Bunun sonucunda da Şirketin, 2017 yılı son çeyreğinde ticari işletmeye geçirmeyi planladığı 18 MW kurulu gücündeki enerji üretim yatırımı planlandığı şekilde sürüyor. İnşaat ve yatırım aşamasındaki projenin ticari işletmeye geçmesine dair gelişmelerin ise periyodik olarak kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.  

Denizli’deki projeye ilişkin açıklamada ise Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ’nin İşletme Ruhsatı'nı haiz Denizli Hacıeyüplü Sahası'nda 9 Şubat 2017 günü DNZ-02 kuyusunda jeotermal kaynak arama sondajı faaliyetine başladığı aktarıldı. Sondajdan elde edilecek sonuçlar doğrultusunda sahanın geliştirilmesine dair yatırım kararı Yönetim Kurulu tarafından verilecek.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler