1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK çalışanları için görevde yükselme yönetmeliği değişti

EPDK çalışanları için görevde yükselme yönetmeliği değişti

Enerji Günlüğü - EPDK çalışanlarına yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK çalışanları için görevde yükselme yönetmeliği değişti

Enerji Günlüğü - EPDK çalışanlarına yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) alınan kararla, Kurumda çalışan personellerin görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Yayımlanan yönetmeliğe göre görevde yükselme veya unvan değişikliğine tabi kadrolar için yapılan yazılı sınavda başarılı olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava da tabi tutulacak.

İlk olarak, ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında ise başarı puanı esas alınacak. Başarı puanı, söz konusu kadrolara atanacaklar için yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecek. Adayların başarı puanına göre yapılan başarı sıralaması ise Kurumun internet sitesinden ilan edilecek.

İkinci olarak ise sınavlarda, yüz tam puan üzerinden yapılan değerlendirme neticesinde yazılı sınav için geçerli puan yetmiş yerine en az altmış puan olacak. Sözlü sınavda da en az yetmiş puan almak kaydıyla aritmetik ortalaması en az altmış beş puan olanlar başarılı sayılacak. Ancak, sınavların aritmetik ortalaması olan altmış beş ve üzerinde puan alınmış olmasının atanmak için kazanılmış hak teşkil etmediği açıklandı. Puanların eşit olması halinde ise sırasıyla; hizmet süresi fazla olanlara, daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara, üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara öncelik verilecek.

Unvan değişikliğine tabi kadrolara, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılacak yazılı sınav ve Kurumca yapılacak sözlü sınavın sonucuna göre atama yapılacak. Sınavın yapılmasına ilişkin işlemler ise genel hükümler doğrultusunda hazırlanacak bir protokol ile belirlenecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler