1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür kısıtlamasında yumuşuyor

Çin kömür kısıtlamasında yumuşuyor

Enerji Günlüğü – Çin, bu yıl ülke çapında kömür kapasitesini düşürme kararını ileri teknoloji kullanan madenlerde ve ihtiyaç duyulan bölgelerde...

Çin kömür kısıtlamasında yumuşuyor

Enerji Günlüğü – Çin, bu yıl ülke çapında kömür kapasitesini düşürme kararını ileri teknoloji kullanan madenlerde ve ihtiyaç duyulan bölgelerde uygulamayacak.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, geçen yıl devletin kapasite düşürmesi nedeniyle fiyatların keskin şekilde artmasından sonra, bu yıl kömür kısıtlamasını tüm madenlerde uygulamayacaklarını açıkladı. Komisyon, merkezi hükümetin sert talepleri olmayacağını vurguladı. 

Komisyon yaptığı açıklamada "Geçen yıl kapasite indirimi derinleştiğinde, kömür fiyatları arttı. Bu da kapasite düşürmenin pürüzsüz şekilde uygulanmasına büyük zorluklar getirdi" dedi. Komisyon, bu yıl ülke çapında kömür kapasitesini 150 milyon ton düşürme kararı almıştı. Geçen yıl bu miktar 250 milyon tondu. 

ŞUBAT AYINDA İTHALAT YÜZDE 31 ARTTI

Öte yandan Çin'in kömür ithalatı Şubat ayında hızlı bir artış gösterdi. Çin Gümrük Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, ithalat Aralık ayında 17,68 milyon ton olarak gerçekleşti. Aynı ayda kömür ihracatı yüzde 48,0 düşüşle 470 bin ton oldu. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler