1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total, İran Güney Pars sahasından hisse satın alacak

Total, İran Güney Pars sahasından hisse satın alacak

Enerji Günlüğü - Total, İran'daki 4 milyar dolarlık Güney Pars 11 doğal gaz projesinin yarı hissesini satın almak istiyor. Fransız petrol ve doğal...

Total, İran Güney Pars sahasından hisse satın alacak

Enerji Günlüğü - Total, İran'daki 4 milyar dolarlık Güney Pars 11 doğal gaz projesinin yarı hissesini satın almak istiyor. 

Fransız petrol ve doğal gaz şirketi Total, İran'ın dev Güney Pars Gaz Sahası'ndaki 4 milyar dolarlık doğal gaz projesinden yüzde 50 hisse satın almak için görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. 

Proje ile ilgili son karar yaz aylarına kadar verilecek. Karar kesinleşirse Total'in projede yüzde 50,1, Çinli CNPC'nin yüzde 30 ve İranlı Petropars'ın yüzde 19,9 hissesi olacak. 

Dünyanın en büyük gaz rezervine sahip sahalarından biri olan Güney Pars Sahasında çalışmalar İran'a uygulanan ekonomik ve nükleer yaptırımlar nedeniyle tam olarak geliştirilemedi. Sahanın günde 370 bin varil gaz üretim kapasitesine sahip olduğu tahmin ediliyor. 

İran ile Total 2016 Kasım ayında sahaya ilişkin 4.8 milyar Dolar değerinde bir proje geliştirmek için ön anlaşma imzaladılar. 

Total, İran'a uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle 2012 yılında terketmek zorunda kaldığı İran'ın Güney Pars Doğalgaz Sahası’ndaki çalışmalarına, ekonomik yaptırımların kaldırılması ardından canlandırılması karşılığında yaptırım öncesi fiyattan indirimli olarak devam etmek istiyor.

TOTAL, İRAN LNG PİYASASINDA ETKİN OLMAK İSTİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler