1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi başlıyor

2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi başlıyor

22 Mayıs’ta Ankara’da Düzenlenecek 2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’nde enerji depolama alanındaki en son gelişmeler ve yenilikçi çözümler değerlendirilecek.

2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi başlıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'deki depolamalı Rüzgar Enerjisi ve Güneş Enerjisi Sistemleri (RES ve GES) projelerinin mevcut durumu ve geleceği 2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi, Enerji Depolama Sistemleri Derneği (EDSİS) ve Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER) tarafından, kamu ve özel sektörden üst düzey paydaşların katılımıyla 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü Ankara JW Marriott Otel'de düzenlenecek. Zirve, Türkiye'nin enerji depolama ve yenilenebilir enerji piyasası ile ekosistemini bir araya getirecek.

DEPOLAMALI RES VE GES’LER ELE ALINACAK

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltma ve karbon emisyonlarını düşürme sürecinde kritik bir role sahip olan yenilenebilir enerji ve elektrik depolama sistemleri, zirvenin ana gündemini oluşturuyor. Zirvede, Türkiye'deki depolamalı Rüzgar Enerjisi ve Güneş Enerjisi Sistemleri (RES ve GES) projelerinin mevcut durumu ve geleceği kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’nde, enerji piyasalarındaki dönüşümün Türkiye ve küresel enerji piyasalarına etkilerini incelemenin yanı sıra, depolamalı RES ve GES projelerinde güncel gelişmeleri, izin süreçlerindeki zorluklar ve çözüm önerilerini, gelir modellerini, depolama teknolojilerini, optimizasyonu, şebeke entegrasyonunu ve gelecekteki trendleri detaylı bir şekilde değerlendirecek.

2. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi, enerji sektörü paydaşlarına enerji depolama alanındaki en son gelişmeleri keşfetme ve yenilikçi çözümler hakkında bilgi edinme fırsatı sunacak. Zirve, katılımcılar ve karar vericilere yeni iş birliği fırsatları yaratırken ve sektörün geleceğine ışık tutacak. 

YAPILACAK OTURUMLAR

“Depolamalı RES ve GES Projelerinde Güncel Gelişmeler Işığında Son Durum” başlıklı ve Moderatörlüğünü EDSİS Başkan Yardımcısı Dr. Alper Terciyanlı’nın yapacağı oturumda, TÜREB Başkanı İbrahim Erden, ETD Başkan Yardımcısı Murat Kirazlı, Solar3GW Başkanı Yusuf Bahadır Turhan konuşmacı olarak yer alacak.

“Depolamalı Yenilenebilir Enerji Projelerinde İzin Süreçleri: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı ve Moderatörlüğünü TÜREB Başkan Yardımcısı Ebru Arıcı’nın yapacağı oturumda, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Yenilenebilir Kaynak Alanları Dairesi Başkanı Dr. Dilan Kavruk, ÇŞİD Bakanlığı ÇED ve Stratejik Çevresel Değerlendirme Dairesi Başkanı Muhammed Tarık Durmuş, Alfa Solar CEO’su Hüseyin Karabaş,  AKSA Yenilenebilir Genel Müdür Yardımcısı Erinç Kısa, Entek Depolamalı Projeler Müdürü Birand Baloğlu konuşmacı olarak yer alacak.

“Depolama Teknolojilerinin Şebeke Entegrasyonu ve İşletme Optimizasyonu” başlıklı ve Moderatörlüğünü EDSİS Başkanı Prof. Dr. Kâmil Çağatay Bayındır’ın yapacağı oturumda, TEİAŞ Yük Tevzi Daire Başkanı Sıttık Ünal, Huawei UK PV & BESS Servis ve Çözüm Direktörü Ussama Rai, EPRA Enerji CEO’su Osman Bülent Tör, Partner EGS İş Geliştirme Direktörü Alper Çetin konuşmacı olarak yer alacak.

“Enerji Depolama Sistemleri İçin Gelir Modelleri ve Piyasa Entegrasyonu” başlıklı ve Moderatörlüğünü EDİDER Başkanı Elif Düşmez Tek’in yapacağı oturumda, TEİAŞ Planlama ve Yatırım Yönetimi Daire Başkanı Serhat Metin, Türkiye Kalkınma Yatırım Bankası Sektörel Araştırmalar Daire Başkanı Erdem Sezer,GAMA Enerji CEO’su Tamer Çalışır, inavitas CEO’su Erman Terciyanlı, Insos CEO’su Alper Sezen konuşmacı olarak yer alacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler