1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kastamonu'da 5 MW'lık Emirköy HES kurulacak

Kastamonu'da 5 MW'lık Emirköy HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Toryum Yenilenebilir Enerji, Kastamonu'da Akkaya Çayı üzerinde 5 MW kurulu güce sahip bir hidroelektrik santral kurmayı planlıyor.Toryum...

Kastamonu'da 5 MW'lık Emirköy HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Toryum Yenilenebilir Enerji, Kastamonu'da Akkaya Çayı üzerinde 5 MW kurulu güce sahip bir hidroelektrik santral kurmayı planlıyor.

Toryum Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından Kastamonu İli, Merkez İlçesi sınırları içerisinden geçen Akkaya Çayı üzerinde 4,966 MWm/4,768 MWe kurulu gücünde Emirköy Regülatörü ve HES Projesi’nin yapımı planlanıyor. 

63.673.200 lira bedelli proje kapsamında yılda 13,39 GWh elektrik enerjisi üretilecek ve 6.3 kV gerilim seviyesinde üretilen enerji, ünite transformatörleri vasıtası ile 34.5 kV gerilim seviyesine yükselttikten sonra enerji nakil hattı ile 5 km uzaklıkta yer alan Akkaya HES Dağıtım Merkezi üzerinden ulusal şebekeye aktarılacak.

Proje inşaatının 2 yıl içerisinde bitirilmesi ve işletme süresinin inşaatın tamamlanmasının ardından 50 yıl olması planlanıyor. Projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler